TOPlist


čokoládové suflé

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Čokoláda na vaření průměr210
Vejce celá průměr220
Cukr bílý (řepný, třtinový)100
Mouka pšeničná hladká20
Máslo čerstvé40

Energetická hodnota celkem: 8982 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 114, Sacharidy (g): 234 SAFA (g): 65 Cukry (g): 216 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2246 kJ

Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 28.5, Sacharidy (g): 58.5 SAFA (g): 16.3 Cukry (g): 54 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C. Formičky na suflé vymažte rozpuštěným máslem a vysypte cukrem. V hrnci zahřejte vodu těsně pod bod varu. Na hrnec postavte mísu, nalámejte do ní čokoládu a nechte ji zvolna rozpustit. V jiné míse utřete žloutky s cukrem, přidejte hladkou mouku, rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do čokolády. Vzniklou směsí naplňte připravené formičky a prstem očistěte okraje, aby suflé nabývalo rovnoměrně. Formičky dejte na pekáč, vložte je do trouby a pečte 9–10 minut. Hotové suflé posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma