TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

čokoládové suflé

Zpět

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 8982 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 114, Sacharidy (g): 234, SAFA (g): 65, Cukry (g): 216, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2246 kJ

Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 28.5, Sacharidy (g): 58.5, SAFA (g): 16.3, Cukry (g): 54, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C. Formičky na suflé vymažte rozpuštěným máslem a vysypte cukrem. V hrnci zahřejte vodu těsně pod bod varu. Na hrnec postavte mísu, nalámejte do ní čokoládu a nechte ji zvolna rozpustit. V jiné míse utřete žloutky s cukrem, přidejte hladkou mouku, rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do čokolády. Vzniklou směsí naplňte připravené formičky a prstem očistěte okraje, aby suflé nabývalo rovnoměrně. Formičky dejte na pekáč, vložte je do trouby a pečte 9–10 minut. Hotové suflé posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři