TOPlist


Chlebová štola

  • Uživatelský recept
  • Autor: Janka53
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 80

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Paprika zelená50
Paprika červená50
Eidam 30%200
Šunka vepřová standardní200
Vejce celá průměr110
Cukr bílý (řepný, třtinový)2
Droždí30
Mouka žitná celozrnná250
Mouka pšeničná hladká250

Energetická hodnota celkem: 11156 kJ

Bílkoviny (g): 163, Tuky (g): 56, Sacharidy (g): 366 SAFA (g): 30 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 62 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1395 kJ

Bílkoviny (g): 20.4, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 45.8 SAFA (g): 3.8 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 7.8 Sůl (g): 1.1


Dochucovadla:

sůl, kmín, 300 ml voda

Postup přípravy

Připravíme si kvásek. Přidáme mouku, sůl, kmín a zbytek vody.Vypracujeme těsto a necháme kynout. Z těsta vyválíme placku. Dáme na ní šunku, papriku na proužky, vejce uvařená na tvrdo na čtvrtky a sýr nastrouhaný nahrubo. Dobře zabalíme. Přeneseme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě na 140 C dozlatova. Podáváme teplý nebo studený.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma