TOPlist


Čočkové kari

  • Uživatelský recept
  • Autor: sduranova
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Červená čočka s rýži a kořenovou zeleninou, rajčaty okořeněná pálivým kořením

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olivovy olej Extra Virgin5
Loupana rajcata Valfruta240
Zazvor koren10
Celer řapíkatý125
Mrkev300
Cibule šalotka50
Rýže Basmati syrová100
Červená čočka250

Energetická hodnota celkem: 6166 kJ

Bílkoviny (g): 76, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 258 SAFA (g): 3 Cukry (g): 58 Vláknina (g): 42 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1028 kJ

Bílkoviny (g): 12.7, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 43 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 9.7 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

Pálivé kari nebo tlučený římský kmín, koriandr (v létě čerstvý), cayenský pepř, tabasco

Postup přípravy

Na olivovém oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme na nudličky krájenou mrkve, na kostičky nakrájený řapíkatý celer, zázvorový kořen, pozměknutí přidáme rajčata,propláchnutou rýží s čočkou. Dochutíme "pálivým kari kořením", Zalijeme vodou a necháme změknout.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma