TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Celerová polévka

Zpět
  • Autor: PKosu
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Celer bulva300
Brambory zimní100
Olej olivový20
Cibule80
Rajčata 100

Dochucovadla:

Podravka, citronová šťáva, sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 1904 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 57, SAFA (g): 10, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 317 kJ

Bílkoviny (g): 1.7, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 9.5, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Tak jsem obšlehla recept a trochu ho upravila a tady je... Nakrouhám bulvu celeru, nakrájím tři malé cibule, spařím tři rajčata, sloupnu a nakrájím. Tři brambotŕy oloupu a nakrájím na kostičky. Na olivovém oleji osmahnu cibulku, přidám nahrubo nastrouhaný celer... lehce podliji. Přidám brambory a rajčata a vařím v minimu vody. Pak osolím, opepřím. Dala jsem také trochu Krakonošova polévkového koření, ale může být Podravka, nebo tak... Doliji vodou tak, aby se z polévky dal udělat krém. Přidám malinko citronové šťávy, ale nemusí být - kdo má rád sladší a rozmixuji tyčákem. Podávám ozdobené petrželkou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři