TOPlist


Celerová polévka

  • Uživatelský recept
  • Autor: PKosu
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Celer bulva300
Brambory zimní100
Olej olivový20
Cibule80
Rajčata 100

Energetická hodnota celkem: 1904 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 57 SAFA (g): 3 Cukry (g): 25 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 317 kJ

Bílkoviny (g): 1.7, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 9.5 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 4.2 Vláknina (g): 1.7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Podravka, citronová šťáva, sůl, pepř

Postup přípravy

Tak jsem obšlehla recept a trochu ho upravila a tady je... Nakrouhám bulvu celeru, nakrájím tři malé cibule, spařím tři rajčata, sloupnu a nakrájím. Tři brambotŕy oloupu a nakrájím na kostičky. Na olivovém oleji osmahnu cibulku, přidám nahrubo nastrouhaný celer... lehce podliji. Přidám brambory a rajčata a vařím v minimu vody. Pak osolím, opepřím. Dala jsem také trochu Krakonošova polévkového koření, ale může být Podravka, nebo tak... Doliji vodou tak, aby se z polévky dal udělat krém. Přidám malinko citronové šťávy, ale nemusí být - kdo má rád sladší a rozmixuji tyčákem. Podávám ozdobené petrželkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma