- Autor: PKosu
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 300 |
Brambory zimní | 100 |
Olej olivový | 20 |
Cibule | 80 |
Rajčata | 100 |
Dochucovadla:
Podravka, citronová šťáva, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1904 kJ
Bílkoviny (g): 10,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 57,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 317 kJ
Bílkoviny (g): 1.7, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 9.5, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Tak jsem obšlehla recept a trochu ho upravila a tady je... Nakrouhám bulvu celeru, nakrájím tři malé cibule, spařím tři rajčata, sloupnu a nakrájím. Tři brambotŕy oloupu a nakrájím na kostičky. Na olivovém oleji osmahnu cibulku, přidám nahrubo nastrouhaný celer... lehce podliji. Přidám brambory a rajčata a vařím v minimu vody. Pak osolím, opepřím. Dala jsem také trochu Krakonošova polévkového koření, ale může být Podravka, nebo tak... Doliji vodou tak, aby se z polévky dal udělat krém. Přidám malinko citronové šťávy, ale nemusí být - kdo má rád sladší a rozmixuji tyčákem. Podávám ozdobené petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.