TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Boršč

Zpět
  • Autor: STOB
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

bobkový list, nové koření, pepř, sůl, paprika

Energetická hodnota celkem: 5513 kJ

Bílkoviny (g): 94, Tuky (g): 55, Sacharidy (g): 113 SAFA (g): 25 Cukry (g): 50 Vláknina (g): 34 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1378 kJ

Bílkoviny (g): 23.5, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 28.3 SAFA (g): 6.3 Cukry (g): 12.5 Vláknina (g): 8.5 Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Omyté maso vložíme do mírně osolené vody, ochutíme bobkovým listem, novým kořením a pepřem a přidáme polovinu cibule. Po uvaření vývar procedíme, přidáme do něj na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, hlávkové zelí, brambory a dále vaříme. Po chvilce přidáme kousky rajčat a ještě krátce povaříme. Červenou řepu omyjeme a dáme vařit. Měkkou řepu scedíme, necháme vychladnout, oloupeme. Nakrájíme ji na hrubší nudličky, maso na kostičky Na rozehřátém oleji zpěníme zbylou cibulku, zaprášíme sladkou paprikou a přidáme společně s řepou a masem do polévky. Hotový pokrm dle potřeby dochutíme.

Hodnocení (21 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 08. 2020 12:44
I u boršče děláme různé variace. Máme ho moc rádi.
14. 08. 2020 16:12
Ten boršč vypadá fakt dobře. Vyzkouším to.
28. 11. 2017 22:09
boršč miluju
06. 09. 2017 06:39
nemám ráda
10. 08. 2017 11:00
vyborný
20. 05. 2017 21:16
Boršč mám moc ráda. Může být i bez masa, jen se zeleninou.
12. 05. 2017 06:42
Boršč mám ráda, pravý ukrajinský - ten mi chutná asi nejvíc. Musí se ale umět dochutit....
03. 05. 2017 15:33
Boršč jsem ještě nejedlá vyzkouším
01. 05. 2017 10:53
Boršč neumím, ráda se přiučím
03. 12. 2010 10:43
Olej jsem ani nedávala a brambor můžu mít i míň, ale recept celkově výborný. Můžu doporučit. 2. receptem budou lasaně :)

Naši partneři