- Autor: kuhnj
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová pečeně libová | 600 |
Cibule | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 12 |
Smetana ke šlehání 31% | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 7 |
Dochucovadla:
sůl, zázvor sušený, nové koření, pepř, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 5024 kJ
Bílkoviny (g): 142,
Tuky (g): 61,
Sacharidy (g): 23,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1256 kJ
Bílkoviny (g): 35.5, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 5.8, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Špalíček masa osolíme a obalíme v mletém sušeném zázvoru a dáme chvíli odpočinout. Nakrájíme velkou cibuli, necháme zpěnit na oleji. Vložíme maso, podlijeme trochou vody,přidáme jeden bokový list, 5 kuliček pepře a nového koření. Dámě do trouby asi na 200 C, pečeme zvolna asi 90 minut. Maso vyjmeme i s kořením, výpek rozmixujeme , smetanu a zahustíme trochou mouky. Dochutíme dle libosti cukrem, citronem nebo necháme jen tak. Nejlepší to je s knedlíkem, dělala jsem hrníčkové ze špaldové mouky:-). Pokud nemusíte příliš hlídat jouly, doporučuji do základu přidat nadrobno nakrájený kousek špeku:-).
Komentáře je možné psát až po přihlášení.