TOPlist
Sledujte nás:

Maso na zázvoru

Zpět
  • Autor: kuhnj
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, zázvor sušený, nové koření, pepř, bobkový list

Energetická hodnota celkem: 5024 kJ

Bílkoviny (g): 142, Tuky (g): 61, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 31, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1256 kJ

Bílkoviny (g): 35.5, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 5.8, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Špalíček masa osolíme a obalíme v mletém sušeném zázvoru a dáme chvíli odpočinout. Nakrájíme velkou cibuli, necháme zpěnit na oleji. Vložíme maso, podlijeme trochou vody,přidáme jeden bokový list, 5 kuliček pepře a nového koření. Dámě do trouby asi na 200 C, pečeme zvolna asi 90 minut. Maso vyjmeme i s kořením, výpek rozmixujeme , smetanu a zahustíme trochou mouky. Dochutíme dle libosti cukrem, citronem nebo necháme jen tak. Nejlepší to je s knedlíkem, dělala jsem hrníčkové ze špaldové mouky:-). Pokud nemusíte příliš hlídat jouly, doporučuji do základu přidat nadrobno nakrájený kousek špeku:-).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři