TOPlist


Americké lívance

  • Uživatelský recept
  • Autor: Karkarolka
  • Porce: 31.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)600
Ocet20
Mouka pšeničná celozrnná340
Cukr bílý (řepný, třtinový)70
Kypřící prášek do pečiva10
Sůl8
Vejce celá průměr100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)25

Energetická hodnota celkem: 8750 kJ

Bílkoviny (g): 80, Tuky (g): 51, Sacharidy (g): 323 SAFA (g): 13 Cukry (g): 103 Vláknina (g): 41 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 282 kJ

Bílkoviny (g): 2.6, Tuky (g): 1.6, Sacharidy (g): 10.4 SAFA (g): 0.4 Cukry (g): 3.3 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

1 lžička jedlé sody

Postup přípravy

Připravíme si dvě větší mísy. Do první z nich nalijeme mléko spolu s octem a necháme 5 minut stát. Mezitím si ve druhé míse smícháme sypké ingredience. Pánev s nepřilnavým povrchem necháme rozpálit na střední teplotu. Lívanečky opékáme buď na sucho, nebo pouze lehce potíráme silikonovým štětečkem. Na velkou pánev naléváme pomocí malé sběračky, vejdou se nám asi 4 kousky. Na povrchu se začnou dělat bublinky. Jakmile po nich začnou zůstávat ďolíčky (které se už neuzavírají) pomocí obracečky otočíme. Druhá strana trvá jen chviličku, max půl minuty. Klasicky se podávají s javorovým sirupem, ale moc dobré jsou i nízkoenergetické varianty s ovocem, nízkotučným jogurtem a skořicí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

18. 03. 2019 11:50

Sueheckova

Musím vyzkoušet

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma