TOPlist


Krůtí mleté placičky s celerem

  • Uživatelský recept
  • Autor: m.r.ruzovka
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Krůta bez kůže průměr 80
Vejce celá průměr17
Celer bulva50
Mouka pšeničná hladká7
Olej olivový10
Žampiony100
Rýže natural (v suchém stavu)50

Energetická hodnota celkem: 1873 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 50 SAFA (g): 3 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Sůl, pepř, mletý kmín. chilli vločky, sušený česnek.

Postup přípravy

Mleté krůtí maso jsem promíchala s syrovým celerem, na jemno nastrouhaným , přidala celé vajíčko, okořenila a nechala odležet . Potom jsem si v dlani vytvarovala placičku, poprášila hladkou moukou, rechle orestovala do zlatova na teflonové pánvi vymazané olivovým olejem. Podlila jsem vařící vodou a dodusila cca 25 min, placičky mají výborný sos. . Suroviny jsem přepočítala na jednu porci . Na žampionovou rýži jsem orestovala žampiony s cibulí , okořeníla sůl, pepř, sušený česnek a promíchala u vařenou rýží natur kulatozrnnou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

12. 05. 2015 20:14

m.r.ruzovka

Vyzkoušejte , opravdu to dostanu zajímavou chuť, přímo celer jako takový tam cítit není, ale je to znát, že to není jen mleté maso , že tam je přidaná hodnota :D Já tedy celer ráda, takže záleží , jak kdo ho může. Například vepřové maso dušené na strouhaném celeru je luxusní, to přidám, až budu dělat a tam ten celer teda není vůbec cítit, jen sos dostane zajímavou chuť .

12. 05. 2015 19:52

Pstros1

to zní jako celer ve stravitelné podobě :-)

12. 05. 2015 19:11

Vypadá to skvostně. Já sice celer nemusím, ale když to vidím takhle upravené, tak bych ho asi i ochutnala.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma