- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 20 |
Brambory rané | 500 |
Cibule | 60 |
Celer řapíkatý | 100 |
Kapusta hlávková | 500 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 300 |
Olej palmojádrový, kokosový | 10 |
Dochucovadla:
soľ, mletá paprika, mletá rasca, jablkové pyré
Energetická hodnota celkem: 3147 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 134,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 525 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 22.3, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cibuľku orestujeme na kokosovom oleji, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a stopkatý celer. Necháme zosklovatieť, pridáme lyžičku mletej rasce, a mletej sladkej papriky. Necháme chvíľu orestovať na oleji, aby si korenie pustlo arómu. Pridáme na pásiky nakrájaný kl a 300g na kocky nakrájaných zemiakov. Zalejeme 300ml vody a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Zahustíme 200g varených zemiakov rozmixovaných do hladka. Duchutíme lyžicou jablkového pyré, soľou a korením podľa chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.