TOPlist


Fazole

  • Uživatelský recept
  • Autor: yfca5
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kečup20
Sůl2
Česnek10
Mouka pšeničná hladká15
Cibule100
Oleje (všechny druhy)25
Fazole200

Energetická hodnota celkem: 4269 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 144 SAFA (g): 4 Cukry (g): 34 Vláknina (g): 37 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1067 kJ

Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 36 SAFA (g): 1 Cukry (g): 8.5 Vláknina (g): 9.3 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, v kterém jsme rozmíchali masox, přidáme rajský protlak nebo kečup, utřený česnek, pepř, sůl a společně povaříme. Vzniklou, ne příliš hustou omáčku podle chuti okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou. Podáváme s bílým chlebem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma