- Autor: yfca5
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kečup | 20 |
Sůl | 2 |
Česnek | 10 |
Mouka pšeničná hladká | 15 |
Cibule | 100 |
Oleje (všechny druhy) | 25 |
Fazole | 200 |
Energetická hodnota celkem: 4269 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 144,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1067 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 36, SAFA (g): 1, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, v kterém jsme rozmíchali masox, přidáme rajský protlak nebo kečup, utřený česnek, pepř, sůl a společně povaříme. Vzniklou, ne příliš hustou omáčku podle chuti okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou. Podáváme s bílým chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.