TOPlist


Ďábelský guláš

  • Uživatelský recept
  • Autor: Pete13
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 180

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda, minerální vody bez příchutě1000
Paprika červená75
Česnek10
Cibule300
Hovězí kližka500
Mouka pšeničná hladká20
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20

Energetická hodnota celkem: 4742 kJ

Bílkoviny (g): 111, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 51 SAFA (g): 16 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1186 kJ

Bílkoviny (g): 27.8, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 12.8 SAFA (g): 4 Cukry (g): 5.5 Vláknina (g): 2.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

Sůl Pepř Paprika sladká Kajenský pepř

Postup přípravy

V kastrolu necháme rozpálit olej a orestujeme na něm dozlatova cibuli (cca 10 min). Poté přidáme kostky hovězího masa. Orestujeme ze všech stran ať se maso zatáhne. Poté přidáme papriku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše promícháme a až maso pustí šťávu přidáme lžíci červené papriky a lžičku chilli nebo kajenského pepře. Opět promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem. Ovšem pouze tak, aby maso nebylo úplně potopené ve vodě. Dusíme další 2 hodiny a podle potřeby podléváme. Ke konci necháme v guláš zredukovat, až zůstane minimum vody. Poté vyndáme maso a zbytek v hrnci zaprášíme lžíci mouky a za stálého míchání restujeme až se mouka vpraví do omáčky. Poté podlijeme cca půl litrem vody. Promícháme a vrátíme do hrnce maso. Poté asi po dobu ještě 10 - 15 min povaříme. A můžeme podávat. Poddáváme s Knedlíkem nebo pečivem. Ke guláši se hodí čerstvě nakrájena cibule na kolečka.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma