- Autor: SvAPi
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 250 |
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 100 |
Rajčata | 100 |
Dochucovadla:
Česnek, sůl, majoránka, kečup nebo protlak
Energetická hodnota celkem: 4865 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 210,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1216 kJ
Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 52.5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do hrnců si dáme vařit rýži a červenou čočku. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na půlměsíčky - pokud máte rádi papriku, přidejte i červenou papriku. Cibuli osmahneme na pánvi, přidáme k ní rajčata (případně s paprikou) a necháme chvilku restovat. Jakmile se z rajčat stane "kašovitá" směs, hodíme do pánve i uvařenou červenou čočku. Dochutíme trochou kečupu, nebo rajčatového protlaku, přidáme majoránku, sůl a česnek.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.