TOPlist


Bublanina tvarohová s ovocem

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 12.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cukr hnědý (řepný, třtinový)35
Mouka špaldová celozrnná130
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)25
Voda, minerální vody bez příchutě15
Vejce celá průměr110
Banány100
Tvaroh Lidl 2%125
Citronová šťáva10
Cukr bílý (řepný, třtinový)8
Borůvky250

Energetická hodnota celkem: 5924 kJ

Bílkoviny (g): 53, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 204 SAFA (g): 9 Cukry (g): 93 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 494 kJ

Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 3.4, Sacharidy (g): 17 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 7.8 Vláknina (g): 1.2 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

lžička zázvoru, špetka soli, lžička jedlé sody

Postup přípravy

Banán rozmačkáme, smícháme s tvarohem, citronovou šťávou a lžičkou zázvoru. Mouku (2/3 hladké a 1/3 polohrubé) smícháme se lžičkou jedlé soli nebo polovinou prdopeče. Vejce vyšleháme s cukrem, špetkou soli a horkou vodou do pěny, pak postupně přimícháme olej, tvarohovou směs a nakonec mouku. Pokud by těsto bylo příliš husté, můžeme přidat trochu mléka. Těsto vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech (toto množství je na kulatou koláčovou formu, na plech množství násobíme dvěma) a posypeme ovocem (na obrázku jsou višně, borůvky a černý rybíz). Pečeme cca 30 min. na 180°C. V originálním receptu byla použita obyčejná pšeničná mouka, více cukru (70g) a žádný banán, místo citronové šťávy citronová kůra a žádný zázvor.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma