TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bublanina z mletých ovesných vloček s ovocem

Zpět
  • Autor: Zuzana Zuzka
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

citronová kůra

Energetická hodnota celkem: 14279 kJ

Bílkoviny (g): 94, Tuky (g): 171, Sacharidy (g): 366, SAFA (g): 24, Cukry (g): 33, Vláknina (g): 159, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1428 kJ

Bílkoviny (g): 9.4, Tuky (g): 17.1, Sacharidy (g): 36.6, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 15.9, Sůl (g): 0.6

Postup přípravy

Ovesné vločky namixujeme mixérem nebo v tříštivém kávomlýnku na mouku, přisypeme 1 prášek do pečiva, nastrouhaná kůra z 1 menšího citronu Žloutky smícháme se 125 ml oleje a se 150 ml vody (chceme-li jako sladidlo použít čekankový sirup s erythritolem, pak jsem dala 100 g sirupu a 50 ml vody). Poté vmícháme 150 g cukru nebo podle chuti ( já použila 100g erythritolu + výše uvedený čekankový sirup), můžeme použít jen erytritol (na chuti bude malý "kovový" ocásek) nebo xylitol (pak bublaninu nedávat zvířatům). Z bílků ušleháme sníh se štávou z 1/2 citronu a špetkou soli. Tekutou složku smícháme se suchou směsí. Vznikne husté těsto, do kterého opatrně vmícháme našlehaný sníh. Vzniklé těsto vlijeme do vymazaného pekáčku, posypeme nejlépe výrazným ovocem - rybíz, maliny, meruňky, višně..... a pečeme na 175 °C cca 30 minut. Pozn.: na doslazení lze samozřejmě použít obyčejný/ třtinový cukr, já použila erythritol a čekankový sirup, neboť jsou málo kalorická, vhodná pro diabetiky a v bublanině netvoří "divnou" umělou chuť. Při použití xylitolu nedávejte zvířatům, hlavně psům, ve větší dávce je jim nebezpečný. Budete-li sladit pouze xylitolem a sníte najednou větší množství, může mít sladidlo projímavé účinky.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři