TOPlist


Databáze potravin

Vločky ovesné

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1490 kJ
  • Bílkoviny: 13 g
  • Tuky: 6 g
  • Sacharidy: 60 g
  • SAFA: 1.1 g
  • Cukry: 1.2 g
  • Vláknina: 12.7 g
  • Sůl: 0.01 g
Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Ovesné vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují neplnohodnotné bílkoviny a oproti ostatním obilovinám vyšší množství kvalitního tuku. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu, významný je zejména obsah betaglukanů, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Ovesné vločky lze použít jako přídavek do jogurtu, k přípravě müsli, kaší, karbanátků, jako přídavek do polévky apod.

Náhrada

Ovesné vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například pohankovými, žitnými apod.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma