TOPlist


Databáze potravin

Kypřící prášek do pečiva

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 390 kJ
  • Bílkoviny: 0.1 g
  • Tuky: 0 g
  • Sacharidy: 22.6 g
  • SAFA: 0 g
  • Cukry: 1 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.04 g
Nejčastěji se jedná o směs jedlé sody (hydrogenuhličitanu sodného), difosforečnanu disodného a mouky nebo škrobu, které slouží jako plnidlo. Nevýhodou je obsah fosfátu, jejichž příjem by se měl omezovat kvůli negativnímu působení na vstřebávání vápníku. V množství, ve kterém se kypřící prášek používá, však není příjem fosfátu nijak významný. Na trhu je možné koupit i bezfosfátový kypřící prášek. Samotný kypřící prášek není ve výživě nijak významný, nevhodné složení však mají většinou pokrmy z něj připravené, které jsou většinou bohatým zdrojem energie, cukru a tuku.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma