- Autor: haniczka6
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Česnek | 10 |
| Cibule | 200 |
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
| Olej olivový | 10 |
| Drcená rajčata | 500 |
| Rajčata | 100 |
| třtinový cukr | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bazalka, třtinový cukr
Energetická hodnota celkem: 2473 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 61,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 40,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 824 kJ
Bílkoviny (g): 2.7, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 20.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 13.3, Vláknina (g): 6.7, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s proužky česneku orestujeme na slunečnicovém oleji. Poté přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, natrhanou bazalku, nakrájené rajče a dusíme 5-10 min. Nakonec přidáme trochu třtinového cukru a jednu dvě lžíce olivového oleje. Hotovou omáčkou přelijeme těstoviny a navrch ozdobíme mozzarellou a lístečkem bazalky.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






