TOPlist


Mäsové guľky v rajčinovej omáčke

  • Uživatelský recept
  • Autor: keridwen1
  • Porce: 25.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová plec250
Hovězí maso zadní průměr250
Rýže Basmati (v suchém stavu)230
Bujón průměr (v suchém stavu)10
Rajčata konzervovaná240
Rajčatové pyré50
Rajčatová štáva50
Máslo čerstvé20
Cukr hnědý (řepný, třtinový)10
Voda, minerální vody bez příchutě1500
Vejce celá průměr110

Energetická hodnota celkem: 8660 kJ

Bílkoviny (g): 134, Tuky (g): 76, Sacharidy (g): 205 SAFA (g): 37 Cukry (g): 27 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 346 kJ

Bílkoviny (g): 5.4, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 8.2 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 1.1 Vláknina (g): 0.4 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

majoránka, sladká mletá paprika, cukor, soľ, čierne korenie

Postup přípravy

Pomleté hovädzie a bravčové mäso, zmiešame s opraženou cibuľkou, pretlačeným cesnakom, mletou paprikou, majoránkou, korením a surovou ryžou. Tvarujeme guľky a hádžeme do vriacej omáčky. necháme na slabom plameni variť cca 45min. Omáčka: 1,5 litra vody + bujón, bobkový list s korením privedieme do varu. Pridáme konzervu lúpaných krájaných rajčín, malý pretlak prípadne trochu hustejšej paradajkovej šťavy. Povaríme, ochutíme cukrom, soľou a zjemníme maslom. Dobrú chuť!

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma