- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 2
- Uživatelský recept
- Porce: 127.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 250 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 300 |
Mouka pšeničná hladká | 1000 |
Med | 190 |
Džem Tesco | 40 |
Vejce celá průměr | 110 |
Dochucovadla:
soda bicarbona 1 kávová lžička,perníkový prášek 1 balení, amonium 20 g, příprava zdlouhavá ale výsledek moc dobrý, perníčky hned měkké.
Energetická hodnota celkem: 23189 kJ
Bílkoviny (g): 125,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 1185,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 468,
Vláknina (g): 80,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 183 kJ
Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 0.2, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 0, Cukry (g): 3.7, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Nejdříve svaříme cukr,vodu a jedlou sodu. Povaříme asi 5 minut. Necháme stát 8 hodin. Pak přidáme hladkou mouku,vejce , med, amonium, perníkový prášek, džem, smícháme v těsto a necháme stát 12hodin. Pak rozválíme,vykrajujeme, pečeme nejlépe na pečícím papíru. 180°C do světle růžova.Dají se slepovat a máčet v čokoládě nebo jíst "nahaté"
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.