TOPlist


Bagdunis - sezamová omáčka s petrželí, citrónem a česnekem

  • Uživatelský recept
  • Autor: SklenenaLouka
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 10

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový5
Petržel - nať30
Voda, minerální vody bez příchutě500
Sezamová pasta20

Energetická hodnota celkem: 751 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 5 SAFA (g): 2 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 188 kJ

Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 1.3 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 0.8 Vláknina (g): 0.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, 1 stroužek česneku, petrželová nať, šťáva s půlky citrónu

Postup přípravy

Výborně se hodí k rybě, nebo samostatné s pečivem. Arabská kuchyně. Je nutné mít Tahini (sezamová pasta) Postup: Do vlažné vody přidáme 1-2 polévkové lžíce sezamové pasty (tahini), micháme dokud se omáčka nestane jednolitou ne příliš hustou ani ne příliš řídkou (případně doladit tahini - pokud je moc řídká, nebo vodou pokud je moc hutná). Přidáme sůl, utřený česnek a citrónovou šťávu. Na konec se přidá nadrobno nakrájená nať. Podává se vychlazené s pár kapek olivového oleje.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma