- Autor: drobek1
- Doba přípravy (min.): 40
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mleté maso míchané průměr | 400 |
Česnek | 10 |
Cibule | 50 |
Rajčata | 400 |
Paprika bílá | 400 |
Celer řapíkatý | 30 |
Papričky chilli | 20 |
Knedlíky karlovarské | 100 |
Smetana zakysaná 12% | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 9188 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 182,
Sacharidy (g): 73,
SAFA (g): 86,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2297 kJ
Bílkoviny (g): 15.8, Tuky (g): 45.5, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 21.5, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Z mletého masa, řapíku celeru na drobno, stroužku česneku a vajíčka uhněťte kuličky asi 4 cm velké. Opečte jej na oleji a vyjměte. Výpek rozpusťte troškou vody, na něj vhoďte papriky nakrájené na proužky, chilli papričku podle chuti, orestujte. Přidejte cibuli na céčka, orestujte a přidejte oloupaná nakrájená rajčata. Vraťte kuličky do kastrolu a pod pokličkou duste až budou úplně uvařené, a papriky změknou. Předejte zakysanku, prohřejte a můžete podávat. Nejlépe s knedlíkem.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.