TOPlist


Dýňový závin

  • Uživatelský recept
  • Autor: Morndw
  • Porce: 15.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo čerstvé100
Pivo světlé 10°100
Mouka pšeničná bílá110
Mouka pšeničná celozrnná110
Tvaroh odtučněný průměr250
Vejce celá průměr45
Cukr hnědý (řepný, třtinový)80
Rozinky sultánky20
Dýně Hokkaido350
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)5

Energetická hodnota celkem: 9750 kJ

Bílkoviny (g): 69, Tuky (g): 97, Sacharidy (g): 290 SAFA (g): 59 Cukry (g): 124 Vláknina (g): 27 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 650 kJ

Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 19.3 SAFA (g): 3.9 Cukry (g): 8.3 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice, citronová šťáva

Postup přípravy

Těsto vypracujeme z másla, piva a mouky. Necháme alespoň hodinu odpočinout a vyválíme dvě placky. Potřeme náplní z tvarohu, vejce a cukru. Poklademe nastrouhanou dýní, posypeme rozinkami a skořicí, můžeme okyselit trochou citronové šťávy, zavineme a pečeme cca 25 min při teplotě 200°C

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma