TOPlist


Dýňový koláč dle menhet

  • Uživatelský recept
  • Autor: menhet
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 99

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Smetana zakysaná 15%200
Cukr hnědý (řepný, třtinový)150
Dýně1000
Vejce celá průměr200
Mouka pšeničná polohrubá250
Máslo čerstvé125

Energetická hodnota celkem: 13595 kJ

Bílkoviny (g): 65, Tuky (g): 155, Sacharidy (g): 395 SAFA (g): 97 Cukry (g): 190 Vláknina (g): 40 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1699 kJ

Bílkoviny (g): 8.1, Tuky (g): 19.4, Sacharidy (g): 49.4 SAFA (g): 12.1 Cukry (g): 23.8 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

Špetka soli Perníkové koření (hřebíček, skořice, citronová kůra)

Postup přípravy

Očistíme dýni (čisté dýně by mělo být okolo 1 kg) a dáme vařit (dle druhu dýně 15-45 min, do rozvaření). Vytvoříme těsto z mouky, másla, jednoho vejce a špetky soli (případně doředit mlékem) a dáme ho chvíli chladit. Rozkvedláme 4 vejce (dle vodnatelnosti dýně, 4 vejce jsou určené pro Goliáše), zakysanou smetanu, cukr a koření. Do směsi přidáme dýňové pyré a zamícháme. Těsto vyválíme do dortové formy, posypeme dolů brusinkami a zalijeme směsí s dýňovým pyré. Pečeme cca 1 hod na 175 stupňů Celsia, posledních 15 minut hlídat, aby byl krém již tuhý.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma