- Autor: painpolka
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Houska vícezrnná | 120 |
Cibule | 30 |
Petržel - nať | 30 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Dochucovadla:
sůl,pepř, mušk. květ
Energetická hodnota celkem: 2248 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 62,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1124 kJ
Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 31, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
kostky žemle svlažit horkým mlékem 10 min odpočívat. Osmžit cibuli, smíchat se sekanou petrželí, přidat do mísy, zalít rozšlehaným vejcem,osolit,opepřit,šp. mušk.květu, promíchat, utvořit menší koule, vložit do vypláchnutých šálků,vařit 4 min. v mikrovlnce na 700W, zkusit vpichem špejle, rozkrojit na poloviny,podávat
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.