TOPlist
Sledujte nás:

Křehká vepřová pečeně v mléce

Zpět
  • Autor: manek
  • Doba přípravy (min.): 180
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, tymián nebo šalvěj

Energetická hodnota celkem: 4623 kJ

Bílkoviny (g): 157, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 37, SAFA (g): 22, Cukry (g): 32, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1156 kJ

Bílkoviny (g): 39.3, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 140 °C. Vepřovou pečeni řádně osolte a opepřete. Rozehřejte na sporáku hlubší kameninovou nebo litinovou pečicí nádobu, do které se maso vejde tak akorát. Vepřové do něj vložte a opékejte ho dohněda ze všech stran. Díky přirozené vrstvě tuku kolem pečeně by nemělo být potřeba přidávat olej. Přilijte mléko tak, aby bylo maso téměř potopené, přidejte tymián i česnek a přiveďte k varu. Když se mléko srazí, nevadí. Vložte do trouby a nepřikryté pečte asi hodinu a půl. Pokud se šťáva příliš rychle vypéká, přilijte mléko, občas maso přelévejte výpekem. Maso vyndejte na servírovací talíř. Na sporáku přiveďte k varu šťávu zbylou v pekáčku a svařte na polovinu. Přidejte škrob prošlehaný se zakysanou smetanou a míchejte do zhoustnutí. Omáčku osolte a opepřete. Maso krájejte na plátky, přelévejte omáčkou a jezte s opékanými nebo šťouchanými bramborami.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři