TOPlist


Celozrnné keksy

  • Uživatelský recept
  • Autor: langoska
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná celozrnná120
Vločky ovesné100
Otruby30
Lněné semínko drcené30
Slunečnicová semínka50
Voda, minerální vody bez příchutě250

Energetická hodnota celkem: 5312 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 163 SAFA (g): 7 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 36 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 443 kJ

Bílkoviny (g): 4.2, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 13.6 SAFA (g): 0.6 Cukry (g): 0.4 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy

Navážíme všechny suché suroviny do mísy, přimícháme 1-1,5 zarovnané lžičky soli a 1 lžičku kypřícího prášku. Odměříme si vlažnou vodu cca 250 ml a směs zalijeme. Promícháme a necháme cca 10 minut stát. Mezitím si rozpálíme troubu - horkovzduch na cca 200 st. Na mělký plech si dáme pečící papír a směs vylijeme. Není potřeba papír čímkoliv mazat.. Navrch jsem posypala směsí semínek. Dělala jsem z dvojité dávky, takže dobu pečení je třeba trochu přizpůsobit. Ale orientačně 20 min na 200, potom dopékání při 160 - 170 st. Dopékala jsem už rozkrájené.... Dopékání už nechám na Vás, pokud chcete keksy křupavé, trvá to déle....

Fotografie





Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

11. 11. 2015 19:00

langoska

Těm kdo budou mít chuť zkusit, klidně vyměňte celozrnnou pšeničnou za celozrnnou žitnou.... je to snad ještě lepší. Ve stejném množství. Nemusíte se toho vůbec bát, už to mám odzkoušeno i ze žitné a zůstala jsem u ní...

27. 10. 2015 08:08

Majka63

Tak to vyzkouším, to opravdu vypadá jedle. Jen nemám horkovzduch, ale obyčejnou elektrickou troubu, ale to snad nebude problém.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma