TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Celozrnné keksy

Zpět
  • Autor: langoska
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kypřící prášek do pečiva

Energetická hodnota celkem: 5312 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 163, SAFA (g): 7, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 443 kJ

Bílkoviny (g): 4.2, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 13.6, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Navážíme všechny suché suroviny do mísy, přimícháme 1-1,5 zarovnané lžičky soli a 1 lžičku kypřícího prášku. Odměříme si vlažnou vodu cca 250 ml a směs zalijeme. Promícháme a necháme cca 10 minut stát. Mezitím si rozpálíme troubu - horkovzduch na cca 200 st. Na mělký plech si dáme pečící papír a směs vylijeme. Není potřeba papír čímkoliv mazat.. Navrch jsem posypala směsí semínek. Dělala jsem z dvojité dávky, takže dobu pečení je třeba trochu přizpůsobit. Ale orientačně 20 min na 200, potom dopékání při 160 - 170 st. Dopékala jsem už rozkrájené.... Dopékání už nechám na Vás, pokud chcete keksy křupavé, trvá to déle....

Fotografie

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

11. 11. 2015 19:00
Těm kdo budou mít chuť zkusit, klidně vyměňte celozrnnou pšeničnou za celozrnnou žitnou.... je to snad ještě lepší. Ve stejném množství. Nemusíte se toho vůbec bát, už to mám odzkoušeno i ze žitné a zůstala jsem u ní...
27. 10. 2015 08:08
Tak to vyzkouším, to opravdu vypadá jedle. Jen nemám horkovzduch, ale obyčejnou elektrickou troubu, ale to snad nebude problém.
Hravě žij zdravě

Na provozu webového portálu STOBklub se podílí Hravě žij zdravě z. s. Projekt je spolufinancován z dotace HMP (DOT/81/01/002536/2025).

Naši partneři