- Autor: Mfabianova
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Vepřová kýta na řízky | 360 |
Cibule | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, sladká paprika
Energetická hodnota celkem: 3630 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1210 kJ
Bílkoviny (g): 22.3, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 3.3, SAFA (g): 8, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Vepřové plátky osolíme, opepříme, okořeníme z jedné strany sladkou paprikou a z obou stran opečeme na pánvi na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a do pánve vsypeme najemno nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova, zalijeme cca 250 ml vody, přidáme zpátky maso a duíme do změknutí. Až maso změkne, vyndáme je na talíře, šťávu propasírujeme a přelijeme přes maso. Podáváme s vařeným bramborem nebo rýží a dušenou zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.