TOPlist


Bramborové šišky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Sibule
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo čerstvé40
Strouhanka50
Vejce celá průměr55
Mouka pšeničná celozrnná40
Krupička dětská 40
Brambory vařené250

Energetická hodnota celkem: 4349 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 40, Sacharidy (g): 141 SAFA (g): 24 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1450 kJ

Bílkoviny (g): 8.7, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 47 SAFA (g): 8 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 0.7

Postup přípravy

Vychladlé uvařené brambory oloupeme nastouháme, přidáme vejce a dětskou krupičku s moukou (mouka může být celozrnná nebo hrubá pšeničná), osolíme. Zpracujeme těsto, necháme chvíli odležet. Vytvarujeme "hady", které nasekáme na 4cm špalíčky. Hodíme do nepříliš prudce vroucí vody, vaříme asi 6-8 min. Hotové vyplavou, scedíme. Můžeme podávat naslano se osmaženou strouhankou či na sladko. Na jednu porci počítám asi 120-150g hotových šišek

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma