TOPlist


rizoto s uzeným lososem

  • Uživatelský recept
  • Autor: ozzy.kratky
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule šalotka30
Parmezán 25%20
rýže300
uzený losos150
zeleninový vývar80
olivový olej30

Energetická hodnota celkem: 7025 kJ

Bílkoviny (g): 59, Tuky (g): 51, Sacharidy (g): 240 SAFA (g): 3 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1756 kJ

Bílkoviny (g): 14.8, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 60 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 3.3 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

sůl pepř bílý

Postup přípravy

Takže na olivovém oleji zpěňte šalotku. "Nepoužívejte obyčejnou cibuli, je štiplavá, kdežto šalotka změkne a zesládne, je pro tento typ jídla daleko vhodnější," Přidejte i jemně nasekaný česnek a trochu tymiánu. Až bude šalotka orestovaná, přidejte rýži, zarestujte a podlijte vínem, nechte odpařit alkohol a zalijte vývarem. Přidejte sůl a bílý pepř. Italské rizoto je jiné v tom, že v kastrůlku brzy začnou docházet tekutiny, takže se během vaření musí postupně pořád dolévat vývarem. A během vaření se pořád kontroluje, jak je rýže vařená. Až bude rizoto jen krůček od toho, aby bylo správně měkké, a bude mít tu správnou konzistenci, vložte lososa do rýže a nechte pět šest minut po pokličkou "ustát". Pak zkontrolujte konzistenci. Uvidíte, že rýže vsákla zbytek oleje a vývaru, takže jen nechte na plotně zabublat, přidejte nepatrně vývaru, pak parmazán, máslo, odstavte a můžete podávat. Na talíři se přidá trošku parmazánu a servíruje do hlubokých talířů.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma