TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vepřové kostky na víně, restovaná kapusta s fenyklem (Ihnačák)

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

majoránka, hrst čerstvé petrželky, sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 10249 kJ

Bílkoviny (g): 202, Tuky (g): 127, Sacharidy (g): 132 SAFA (g): 41 Cukry (g): 57 Vláknina (g): 34 Sůl (g): 11

Energetická hodnota na 1 porci: 2562 kJ

Bílkoviny (g): 50.5, Tuky (g): 31.8, Sacharidy (g): 33 SAFA (g): 10.3 Cukry (g): 14.3 Vláknina (g): 8.5 Sůl (g): 2.8

Postup přípravy

Cibuli i česnek nakrájíme na drobno, maso na kostky, uzené na kostičky. Cibuli s česnekem orestujeme na troše oleje, až zesklovatí, přidáme čerstvě nadrcený pepř a zarestujeme, přidáme maso - restujeme do zlatova, přidáme uzené a zarestujeme. Podlijeme vínem a necháme odvařit. Přidáme rajčata a promícháme. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme do měkka - asi 50 minut. Před koncem vaření přidáme majoránku a necháme ještě pár minut probublávat. Podle potřeby osolíme. Z kapusty odstraníme košťál, rozebereme ji na listy, které důkladně opláchneme - ty nakrájíme na silnější proužky a blanšírujeme asi 2 minuty. Scedíme a necháme okapat. Fenykl nakrájíme na tenké proužky (nať necháme na ozdobu). V pánvi rozehřejeme lžíci oleje se lžící másla a orestujeme pokrájený fenykl, osolíme, opepříme, pak přidáme kapustu a krátce spolu orestujeme. Nakonec přidáme hrst sekané listové petrželky a promícháme. Vařič vypneme, zalijeme lžící panenského olivového oleje a promícháme. Podáváme s bramborovými noky. Jednotlivé porce ozdobíme fenyklovou natí.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři