TOPlist


Vepřové kostky pečené v papilotě se zeleninou a batáty

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 75

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Flora Gold30
Vepřová kýta (syrová)260
Brambory (syrové)200
Batáty160
Cibule80
Mrkev200
Víno bílé suché50
Česnek6

Energetická hodnota celkem: 4072 kJ

Bílkoviny (g): 62, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 86 SAFA (g): 14 Cukry (g): 29 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2036 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 20.5, Sacharidy (g): 43 SAFA (g): 7 Cukry (g): 14.5 Vláknina (g): 7.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, bobkový list, jalovec

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme také na větší kostky. Vše smícháme, ochutíme solí, hrubě mletým pepřem, přidáme bobkový list a pár kuliček jalovce. Připravenou směs dáme do pečícího papíru, podlijeme trochou vína a navrch přidáme Flora Gold. Papír svážeme provázkem a dáme na plechu péct do vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme cca hodinu. Před koncem pečení můžeme papír otevřít a ještě vše nechat zapéct pod grilem.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

16. 04. 2018 17:25

martashi

Podobně jídlo upravuji ve skleněném pekáčku s poklicí.

15. 12. 2017 10:43

bejbinka

určitě vyzkouším....

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma