TOPlist


Segedínský guláš

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Zelí bílé kysané500
Smetana ke šlehání 33%100
Cibule100
Mouka žitná celozrnná30
Olej olivový20
Vepřová plec400

Energetická hodnota celkem: 6332 kJ

Bílkoviny (g): 88, Tuky (g): 105, Sacharidy (g): 48 SAFA (g): 49 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 2111 kJ

Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 16 SAFA (g): 16.3 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 7.3 Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Na oleji zprudka osmahneme kostičky vepřového vyválené v mouce, až se maso zatáhne, tak ho vyndáme na talíř. Na zbylém tuku osmahneme cibuli, přisypeme červenou papriku, chvilku restujeme. Pak přidáme maso. Zalijeme vývarem a necháme dusit, dokud maso není měkké. Poté do omáčky vmícháme kysané zelí a ještě cca 15 minut dusíme. Část omáčky odebereme do misky, přilijeme smetanu a vrátíme do hrnce. Příloha: Knedlík, brambor.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma