- Autor: Merula
 - Doba přípravy (min.): 10
 - Uživatelský recept
 - Porce: 2.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| z fazolky zelené krájené | 350 | 
| Česnek | 6 | 
| Máslo čerstvé | 6 | 
Dochucovadla:
sůl, tymián
Energetická hodnota celkem: 747 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 4, 
                                                        Tuky (g): 5, 
                                                        Sacharidy (g): 26,
                                                        SAFA (g): 3,
                                                        Cukry (g): 13,
                                                        Vláknina (g): 9,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 374 kJ
Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rozmražené fazolky dáme na pánev s rozehřátým máslem, osolíme a přidáme tymián (čerstvý je pochopitelně lepší). Mícháme asi pět minut, event. přilijeme něco vody, aby se to nepřismahalo. Potom přiklopíme a necháme dusít asi dvě, tři minuty. Mezitím si připravíme dva tři stroužky česneku, sundáme poklici a česnek na fazolky prolisujeme. Ještě chvíli mícháme, aby se česnek s fazolkami rovnoměrně promísil. Sundáme z ohně a můžeme servírovat. Je to vhodné jako příloha, anebo jako hlavní jídlo - v tom případě si dávám obě porce najednou. Můžeme si udělat i směs se sýrem, já mám ráda Nivu, nemusí jí být moc, ale i tak fazolky krásně dochutí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






