TOPlist


Staročeský trhanec s jablky - STOB

  • Uživatelský recept
  • Autor: malinovanada
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jablka240
Rozinky28
Vejce celá průměr80
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)260
Tvaroh tvrdý průměr160
Mouka pšeničná polohrubá120
Kypřící prášek do pečiva4
Cukr bílý (řepný, třtinový)40
Rum hnědý28
Máslo čerstvé16
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)8

Energetická hodnota celkem: 6178 kJ

Bílkoviny (g): 71, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 215 SAFA (g): 16 Cukry (g): 99 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1545 kJ

Bílkoviny (g): 17.8, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 53.8 SAFA (g): 4 Cukry (g): 24.8 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

skořice

Postup přípravy

Trhance - z mouky, mléka, cukru a kypřícího prášku vyšleháme tekuté těsto. Hotové těsto vlijeme v tenké vrstvě na rozpálenou pánev s trochou oleje, opékáme z každé strany dozlatova a před dopečením roztrháme. Jablečná směs - jablka oloupáme, zbavíme jádřince a nakrájíme na větší kostky. Do rozpálené máslem potřené pánve vložíme vanilkový cukr a jablka a opékáme do zhnědnutí. Zalijeme rumem, trochou vody, přidáme skořici, vaniklový cukr, rozinky a krátce povaříme. Hotovou směs přidáme na připravené trhance a posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a strouhaným sýrem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma