TOPlist


Bazalková pomazánka

  • STOB recept
  • Autor: zuzkamalkova
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 10

Bazalková pomazánka

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Flora150
Rajčata sušená80
Hořčice plnotučná průměr8

Energetická hodnota celkem: 3203 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 69, Sacharidy (g): 29 SAFA (g): 15 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 11

Energetická hodnota na 1 porci: 534 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 4.8 SAFA (g): 2.5 Cukry (g): 3.3 Vláknina (g): 1.7 Sůl (g): 1.8


Dochucovadla:

60 g lístků čerstvé bazalky ½ lžičky mleté sladké papriky sůl a mletý pepř

Postup přípravy

Rajčata i bazalku nasekáme co nejvíce najemno a vložíme do mísy, kde vše smícháme s ostatními ingrediencemi. Jemně dosolíme a opepříme dle své chuti. Pomazánku mažeme na běžné pečivo nebo ji vložíme do misky a namáčíme do ní grissini nebo silné tyčinky.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (12 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

23. 07. 2017 00:38

Yogii

Bazalka mi roste v květináči na balkoně, tak mohu vyzkoušet.

02. 07. 2017 21:58

Zvejka

Výborná pomazánka, doporučuji nechat jí den nebo aspoň několik hodin rozležet.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma