- Autor: Simmonska
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 6.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Slanina anglická | 200 |
Bryndza 50% | 200 |
Mouka pšeničná hladká | 250 |
Brambory (syrové) | 800 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 12155 kJ
Bílkoviny (g): 123,
Tuky (g): 119,
Sacharidy (g): 333,
SAFA (g): 64,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 2026 kJ
Bílkoviny (g): 20.5, Tuky (g): 19.8, Sacharidy (g): 55.5, SAFA (g): 10.7, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
Oloupané brambory co nejjemněji nastrouháme, smícháme s moukou a lehce osolíme. Vypracujeme lepivé těsto, které přes cedník tlačíme do vroucí vody. Uvařené po chvilce vyplavou. Ty z vody vyjmeme, propláchneme studenou vodou a dáme do mísy, kterou přikryjeme. Halušky vaříme na etapi. Takovéto nočky podáváme přelité bryndzou rozmíchanou v mléce a sypeme vyškvařenou slaninou.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.