TOPlist


Řecká musaka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Petjule79
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Eidam 30%100
Vejce celá průměr110
Hollandia Jogurt bílý krémový 100
Smetana zakysaná 15%400
Brambory (syrové)400
Lilek400
Rajčata konzervovaná800
Olej olivový10
Cibule50
Hovězí mleté průměr500

Energetická hodnota celkem: 12437 kJ

Bílkoviny (g): 168, Tuky (g): 186, Sacharidy (g): 155 SAFA (g): 97 Cukry (g): 61 Vláknina (g): 44 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1555 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 23.3, Sacharidy (g): 19.4 SAFA (g): 12.1 Cukry (g): 7.6 Vláknina (g): 5.5 Sůl (g): 1.1


Dochucovadla:

sůl, pepř, oregano, skořice, zeleninový bujón

Postup přípravy

Na troše oleje osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, pak přidáme maso a opečeme jej dozlatova. Masovou směs poprášíme oreganem a skořicí, zamícháme, přidáme loupaná rajčata v konzervě a jednu konzervu vody. Přidáme rozdrobený zeleninový bujón, osolíme. Přivedeme k varu, přisypeme lilek a bramboru na kostičky. Pod pokličkou dusíme 20 minut. Smetanu či jogurt smícháme s vejci a dvěma třetinami jemně strouhaného sýra. Masovou směs přemístíme do zapékací mísy, přelijeme ochucenou smetanou a posypeme zbytkem sýra. Pečeme v troubě, dokud se povrch nezpevní a nezezlátne. Podáváme s křupavým pečivem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma