- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Rajčata | 30 |
| Okurka salátová | 30 |
| Salát ledový | 30 |
| Vejce celá průměr | 10 |
| Mouka pšeničná hrubá | 20 |
| Brambory zimní | 70 |
| Oleje (všechny druhy) | 5 |
| Česnek | 3 |
| Kapusta hlávková | 50 |
| Cibule | 10 |
| Králičí průměr | 100 |
Energetická hodnota celkem: 1606 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 34,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Maso omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Kapustu, cibulku a česnek nakrájíme na nudličky, rozložíme na plátek masa, okmínujeme, zabalíme, sepneme párátkem. Závitek opečeme ze všech stran na oleji, přendáme do pekáčku, vložíme do trouby, podlijeme vodou a přiklopené upečeme do měkka. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme hrubou mouku, vejce, špetku prášku do pečiva a vypracujeme těsto. Z těsta utvoříme váleček, vytvarujeme šišky, které uvaříme v mírně osolené vodě. Podáváme s nakrájenou zeleninovou oblohou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






