- Autor: Tereza.Cisarova
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Květák | 600 |
Parmezán 32% | 80 |
Eidam 30% | 100 |
Mozzarela light | 125 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Heinz tomato ketchup | 30 |
Šunka schwarzwaldská | 80 |
SALCIA salám | 100 |
Dochucovadla:
oregano do těsta, dle chuti
Energetická hodnota celkem: 7068 kJ
Bílkoviny (g): 151,
Tuky (g): 102,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 56,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 13
Energetická hodnota na 1 porci: 1767 kJ
Bílkoviny (g): 37.8, Tuky (g): 25.5, Sacharidy (g): 9.5, SAFA (g): 14, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 3.3
Postup přípravy
Květák rozmixujeme do konzistence "květákové rýže" na pánvi 5 min restujeme nasucho a poté nasypeme na čistou utěrku, po zchladnutí co nejvíce v utěrce vymačkáme od přebytečné tekutiny. Květák smícháme s eidamem, parmezánem a vejci. Těsto natlačíme na pečící papír do tvaru placky tak 0,5cm silné a pečeme do tmavě zlaté. Poté pomažeme kečupem, posypeme mozzarellou, poklademe šunkou, paprikou a saláme.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.