TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Brokolicový nákyp

Zpět
  • Autor: babika
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

500 g brokolice,150 g kvalitní šunky vcelku,100 g tvrdého sýru, 250 ml mléka,250g polohrubé mouky, 1 lžíce křeníku, 4 celá vejce, sůl , pepř a 4 stroužky česneku,

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 8847 kJ

Bílkoviny (g): 129, Tuky (g): 75, Sacharidy (g): 227, SAFA (g): 30, Cukry (g): 31, Vláknina (g): 34, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1475 kJ

Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 37.8, SAFA (g): 5, Cukry (g): 5.2, Vláknina (g): 5.7, Sůl (g): 1.2

Postup přípravy

Brokolici rozdělte na řůžičky a 5 minut ji povařte v páře. Mezitím šunku nakrájejte nadrobno, sýr nastrouhejte nahrubo, do mísy přidejte vajíčka, mouku nebo strouhanku, křenovou pastu, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Uvařenou brokolici rozmělněte šťouchadlem na brambory a přimíchejte ji ke zbytku surovin. Hotovou hmotu rovnoměrně rozprostřete do vymazaného a vysypaného pekáčku a vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia, v případě horkovzdušné trouby na 170 stupňů. Nákyp je upečený po 50-60 minutách ve chvíli, kdy do něj zapíchnutá špejle zůstane suchá. Podávat ho můžete teplý i studený.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři