- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
500 g brokolice,150 g kvalitní šunky vcelku,100 g tvrdého sýru, 250 ml mléka,250g polohrubé mouky, 1 lžíce křeníku, 4 celá vejce, sůl , pepř a 4 stroužky česneku,
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brokolice | 500 |
Šunka kuřecí prsní | 150 |
Eidam 30 % průměr | 100 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 250 |
Mouka pšeničná polohrubá | 250 |
Vejce celá průměr | 240 |
Česnek | 40 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Křen smetanový (Spak) | 20 |
Energetická hodnota celkem: 8847 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 75,
Sacharidy (g): 227,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1475 kJ
Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 37.8, SAFA (g): 5, Cukry (g): 5.2, Vláknina (g): 5.7, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
Brokolici rozdělte na řůžičky a 5 minut ji povařte v páře. Mezitím šunku nakrájejte nadrobno, sýr nastrouhejte nahrubo, do mísy přidejte vajíčka, mouku nebo strouhanku, křenovou pastu, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Uvařenou brokolici rozmělněte šťouchadlem na brambory a přimíchejte ji ke zbytku surovin. Hotovou hmotu rovnoměrně rozprostřete do vymazaného a vysypaného pekáčku a vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia, v případě horkovzdušné trouby na 170 stupňů. Nákyp je upečený po 50-60 minutách ve chvíli, kdy do něj zapíchnutá špejle zůstane suchá. Podávat ho můžete teplý i studený.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.