TOPlist


Sirup rybízový

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 100.00
  • Doba přípravy (min.): 2

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rybíz červený1000
Voda1000
Citronová šťáva200
Cukr bílý (řepný, třtinový)1200

Energetická hodnota celkem: 22480 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 1314 SAFA (g): 0 Cukry (g): 1248 Vláknina (g): 47 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 225 kJ

Bílkoviny (g): 0.1, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 13.1 SAFA (g): 0 Cukry (g): 12.5 Vláknina (g): 0.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

citronová kyselina, citronová šťáva

Postup přípravy

Rybíz obereme ze stonků nasypeme do skleněné nádoby a zalijeme stejným množstvím studené vody, přidáme kyselinu citronovou, necháme 24 hodin , promícháme a počkáme až všechen rybíz vystoupá k hladině, zcedíme přes plátno a necháme důkladně vykapat. Do zcezené štávy přidáme cukr v množství 600g na 1litr, rybíz opět zalijeme stejným množstvím vody a kyseliny (citronové šťávy). Další den opět zcedíme a přidáme cukr. Přidáme do předešlé štávy a mícháme dokud se cukr nerozpustí (několikrát za den).Sléváme do čistých láhví vypláchnutých alkoholem(dezinfekce).

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma