TOPlist


Losos s těstovinovým salátem

  • Uživatelský recept
  • Autor: anform
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Těstoviny celozrnné semolinové (v suchém stavu)50
Olej olivový5
Fazolové lusky mražené20
Rajčata Cherry50
Losos100
Petržel - nať5

Energetická hodnota celkem: 1825 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 37 SAFA (g): 4 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Tip: posypte nadrobno nasekanou petrželkou

Postup přípravy

1) V osolené vodě uvaříme čerstvé těstoviny (vaříme 3 minuty), nebo sušené (7 až 8 minut). 2) Těstoviny po uvaření scedíme a zachladíme, vodu ponecháme k dalšímu vaření. 3) Ve vodě po těstovinách uvaříme fazolky po dobu 2 až 3 minut (je nutné je rychle scedit a zchladit, aby zůstaly zelené, následovně dáme do ledničky nebo do mrazáku). 4) Připravíme si dresink smícháním olivového oleje, vinného octa a nasekané petrželky. 5) Rozpálíme troubu na přibližně 140° C. 6) Lososa nakrájíme na kousky, položíme ho na pečící papír bez tuku, a po dobu maximálně 7 minut ho pečeme v předehřáté troubě. 7) Těstoviny smícháme s dresinkem, vložíme do hlubokého talíře, poklademe kousky lososa, fazolkami, rozpůlenými rajčátky a můžeme podávat.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

15. 01. 2019 20:38

nevzdavatse

Taková jídla mám ráda a losos je můj favorit :-).

15. 01. 2019 18:36

Nadvornikova

To by mohlo být dobré

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma