- Autor: LLojdova
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Droždí | 42 |
| Cibule | 180 |
| Olej olivový | 5 |
| Ovesné vločky jemné | 60 |
| Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
| Hořčice plnotučná průměr | 20 |
| Vejce celá průměr | 55 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, koření dle chuti.
Energetická hodnota celkem: 2377 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 70,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1189 kJ
Bílkoviny (g): 14.5, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme rozdrobené droždí, až bude tekuté, tak přidáme ovesné vločky s mlékem. Počkáme až zhoustne a přidáme vejce rozšlehané vejce s hořčicí a dochutíme solí a pepřem a pažitkou. ( já přidala ještě špetku koření na čínu) Podáváme s 60 g chleba - skvělá večeře
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






