TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 17. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

1a234

Původní Sebekoučink

34 %
0 kg 8 kg

Již zhubnuto: 2.7 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 14111
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Kolika z Vás se to povedlo - malý dotazník

13. 01. 2017

Byla bych moc ráda, kdybyste mi odpověděli, na pár otázek.

Moc by mě zajímalo, kolika z Vás se povedlo výrazně zhubnout a utržet si to.Nemyslím tím šťastlivce, kteří potřebovali shodit pár kilo. Ale ty opravdu hodně, hodně obézní nešťastníky

1. Kolik kg se Vám povedlo shodit?

2. Kolik jste zpátky nabrali a za jak dlouho?

3.Jak jste se cítili po fyzické stránce po shození kil? Např. byla Vám zima?

4:.Jak dlouho už jste bez  té omezující váhy?

5.Hubli- případně nehubli jste podle Stobu nebo jinak?

Pokud se někdo ozvete, moc Vám děkuji!!!

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 10. 2017 16:11
Majka63: to píšeš moc hezky - držím pěsti! :-)
16. 10. 2017 16:09
Kolik jsem zhubla za těch skoro 40 let, co hubnu, to nespočítám. V roce 2015 jsem se zapsala do STOBu s váhou 95 kil a za rok sundala 10 kil, další rok už jen 2 a něco a zasekla jsem se. Po zhubnutí jsem se cítila jako vždycky - euforie, prohlížení v zrcadle, pocit totálního uspokojení (bohužel zase klamný), fyzicky i psychicky jsem byla OK, nic mě nebolelo. Zima mi nebyla, neboť dost sádla na zahřátí zbylo. Od půlky roku 2016 jsem už musela hlídat váhu, do konce roku jsem nabrala ta 2 a něco kila. Po vánocích jsem měla o další 3 kila víc a začala jsem s dalším cyklem. Neúspěšně. A celý rok 2017 se v tom melu a už jsem zase zpátky na 90 kilech. Toť má "úspěšná" cesta se STOBem. Ale není na vině STOB, to já jsem nemožná. Začnu zapisovat, po pár dnech mě to přestane bavit a je to pořád dokola. Teď jsem na tom tak, že nemám chuť vůbec do ničeho, ale to se nedá to úplně nechat být. Když si vzpomenu, jak jsem se cítila fajn o těch pár kilo lehčí, tak je mi do breku, jak jsem pitomá, že jsem to nechala zase dojít tak daleko. Takže jsem si dnes zase řekla, že to znovu rozjedu a v práci jsem odolala skvostnému dortu od kolegy. Malý krůček pro lidstvo, ale velký krok pro mé tělo a duši.
16. 10. 2017 11:47
Ahoj, příspěvek jsi zveřejnila už před delší dobou. Zajímá tě to ještě?
16. 10. 2017 10:57
1) 50kg (ze 116kg na 66kg)
2) do dvou kilo
3) no bohužel zima mi je teda už hodně dlouho, bohužel i v létě
4) cca půl roku jsem na stejném, ale hlídám se pořád moc práce mi to ale nedá :-) - je to v hlavě a je to zvyk
5) zhubla jsem podle sebe čistě přirozeně a přírodně
29. 01. 2017 12:55
1. nevím, tak tři tuny za celý život asi :-) Nejvíce před 10 lety - 45 kg a teď před půlrokem cca 40.
2. Těch 45 jsem nabrala postupně během pár let a dostala jsem se ještě o 20 kil výš než jsem byla původně. Nynějších 40 držím půl roku a zatím bez problému.
3. Úžasně, hromada energie a psychika v bezvadné kondici :-)
4. Aktuálně půl roku, ale ještě je mě pořád velkej kus (ale je to rozdíl oproti předchozím 145 kilům - mám to v živé paměti, a to je možná i klíč k tomu nepřibrat - nezapomenout....
5. Hubla jsem podle sebe - začala jsem opravdu silnou redukcí stravy - to šlo tak nějak samo, protože jsem byla zrovna v hrozným stresu a hrozně smutná. Ze začátku to tedy šlo hlavně proto, že jsem neměla na nic chuť. Pak už jsem shazovala cíleně - střídala "normální jezení", redukční dny a krátkodobé půsty, které mi neskutečně nastartovaly metabolismus (vlčí hlad jsem nikdy neměla, odjakživa jsem ten typ, co hodně ukládá tuk, stačí mi jen málo jídla k uspokojení žaludku a mozku).
celý proces hubnutí je u mě jaksi kombinovaný se stavem mysli, stresem, zvyky, leností, depresemi...už jsem se odnaučila hledat v tom řád a určovat si pravidla :-) Nikam nic nezapisuju, pocitově vím, co dělat a nedělat, abych hubla (první podmínka - nesmí být stres, druhá podmínka - musím přestat žrát a začít jíst a třetí podmínka - musím tělo občas trochu vyšokovat, aby mělo změnu).
18. 01. 2017 18:56
Nemůžu si vzpomenout kolikrát se mi to povedlo ... hodněkrát
Zhubla jsem ... 18, 12, 20, 12, 34 .... vždy se mi váha po nějakém čase vrátila ... né hned ale do roka či do dvou.
A vždy jsem měla potom nějaké kilo potom ještě víc.
Se stobem jsem zhubla těch 34.
A mám je zse zpět i další ch pár navíc.
Proto jsem zase tady ...
Zima mi nebyla , spíše mi posledni léta horko.
Vyzkoušela jsem všechno možné ... i prášky adipex pod dohledem lékaře. A jsem tak kde jsem.
Prvním zhubnutí bylo ve 20 letech z 96 na 78...připadala jsem si vychtrlá a protovná, nervózní. Poslední bylo postupně z 147 na 103 kg , nejdřív sama a pak tady se stobem. Po roce a půl jsem zase na 139. Tak jsem zase tu.
Bóže když to sečtu a to tam nemám ty drobky +-3kg tak jsem zhubla a znova nabrala skoro metrák.!!!
Co mám se sebou dělat ... to je na palici.
18. 01. 2017 17:29
1. Kolik kg se Vám povedlo shodit?
Celkem 20, z toho 11 před Stobem a 9 se Stobem
2. Kolik jste zpátky nabrali a za jak dlouho?
Zpátky jsem nabrala asi 3 kg během dvou let, ale zase jsem je shodila.
3.Jak jste se cítili po fyzické stránce po shození kil? Např. byla Vám zima?
Po fyzické stránce jsem se cítila skvěle - odešly různé bolesti (žlučník, kolena kyčle).
4:.Jak dlouho už jste bez té omezující váhy?
Je to 5 let.
5.Hubli- případně nehubli jste podle Stobu nebo jinak?
Nejdřív jsem hubla stylem- 5 kg zhubnu a 3 kg přiberu zpátky. Proto mi 11 kg zhubnout trvalo cca 10 let. Se Stobem jsem zhubla 6 kg za tři měsíce a potom po udržovacím cyklu jsem zhubla ještě 3 kg. Bohužel mi někam odešla pevná vůle a tak teď několik let jenom úspěšně udržuji.
17. 01. 2017 21:57
1) 11kg podle plánu a přání lékaře, jenže se to nezastavilo a tak ještě dalších 5kg, než jsem to ukočíroval. Což už bylo dost a dolní hranice, kterou jsem si povolil. Teď jsem zase okolo 2 přibral, takže jsem tam, kde jsem dlouhodobě chtěl být. (77.1 je takový průměr)
2) přez vánoce a Silvestra jsem přibral skoro 3kg (což jsem tak nějak čekal) a bez velkého násilí je zase následně schodil. Dnes jsem měl letos poprvé oněch stabilních 77.1 zpátky.
3) Během hubnutí jsem měl pořád hlad (ale dal se snést a nerušil mě v práci na rozdíl od několika dávných pokusů) a pořád bych spal (kdo spí, ten obědvá praví přísloví). Teď už to jde, i když jídla pořád není toklik, kolik by se mi líbilo. Zima mi moc nebyla, neb jsem se teple oblékal.
4) tu omezující váhu používám denně, pro kontrolu, že nikam neujíždím. A asi se bez ní dlouhodobě neobejdu už nikdy - s chutí bych spořádal dvojnásobek dnešního denního množství kdykoli na posezení - ale to je přesně to, co si nemůžu dovolit.
4) Podle STOBu - a jen díky němu to vůbec rozumně šlo, protože jsem měl kontrolu jak kalorií, tak i správného složení (protože i když člověk toho sní mraky, tak pokud mu jedna jediná složka chybí, tělo chce víc jídla a doufá, že se k ní nějak dostane. Zbytek uloží do tuku. Takže člověk je zároveň podvyživený a přitom tloustne a tuční.) Když jsem dřív zkoušel hubnout, tak jsem sice něco schodil, ale tělo protestovalo a nemohl jsem klidně myslet (což je pro člolvěka pracujícího hlavou diskvalifikační), takže jsem toho nakonec vždy nechal, tělo se vrátilo prakticky skokem k původní váze (ne výš) a já zase mohl fungovat. Teprve teď můžu fungovat i se sníženou váhou.
16. 01. 2017 09:41
1) 14 kg
2) cca 3 kg plíživě za 3 roky
3) Cítím se skvěle a zima je mně skoro pořád
4) 3 roky
5) jen podle Stobu
14. 01. 2017 11:13
1) max. 22 kg
2) cca 2 kg - 2 x 1 kg - služebka + vánoce - nyní půjdou dolů!
3) výborně, cítím se lehká jako vánek, jsem rychlejší, svižnější, určitě je mi větší zima a nevydržím moc alkoholu - už po 2 skleničkách vína se mi motá jazyk, což znamená fakt nepít.
4) zhruba rok - přičemž i teď mám o cca 3 kg méně než ještě před rokem, od loňského května (nejnižší váha) uplynulo asi 9 měsíců.
5) POdle STOBu jsem zhubla cca 20 kg z 22.

Zajímalo by mě, zda ten dotazník nějak vyhodnotíš a dáš to sem. Jinak držím palce
13. 01. 2017 18:25
btw: zajímavý průzkum, ovšem ti, kdo už nepřibrali, ti tady nejsou :-D
13. 01. 2017 18:14
1. Kolik kg se Vám povedlo shodit?
do 10 kg podle STOB, 27 kg jinak (dělená strava)
2. Kolik jste zpátky nabrali a za jak dlouho?
všechno + něco navíc podle STOB během pár měsíců - 1 roku (několikrát jsem začala znova se stejnými výsledky), když jsem hubla dělenkou, tak asi 3-5 kg za rok, a pak po delší době všechno (pochopitelně jsem přestala dělit, jinak bych asi nepřibrala, ale bylo to na prd, omezovalo mě to ve všem, musela jsem vařit na 2x, aby se najedli ostatní členové rodiny, kulturní život na nule - radši jsem nikam, kde se jedlo nechodila
3.Jak jste se cítili po fyzické stránce po shození kil? Např. byla Vám zima?
to je otázka! samozřejmě líp a ne, zima mi nebyla :-)
4:.Jak dlouho už jste bez té omezující váhy?
ještě jsem neskončila, momentálně hubnu jinak, nedržím žádnou dietu, takže předpokládám, že až zhubnu na tu správnou váhu, tak už znovu nepřiberu :-)
5.Hubli- případně nehubli jste podle Stobu nebo jinak?
hubla jsem x krát podle STOBU, ale marně,
2x v životě jsem hubla jinak:
a) Jednou (1990) tou dělenkou (podle knihy D. Roussose) a to mi vydrželo dlouho - zhubla jsem 27 kilo za 4 měsíce, asi 3 kila se mi vrátily do 1/2 roku po skončení diety, asi další 2 kg do roka a pak jsem měla několik let stejnou váhu (ca 5 let +- kilo), pak jsem to pomalu zase nabrala zpět za dalších 10-15 let (s tím, že jsem v té době několikrát "hubla" podle STOBu).
b) Podruhé teď, takže to asi není to, co tě zajímá, protože jsem ještě neskončila. Zhubla jsem za půl roku 17 kilo, z toho 2 měsíce jsem nehlídala váhu (včetně Vánoc) a přibrala jsem jen ve vánočním týdnu (2,5 kila, která jsem následující týden zase zhubla), až zhubnu ještě těch dalších 35 kilo, tak už budu vážit pořád stejně, protože už nikdy nedopustím, aby šla váha trvale nahoru (3-5 kilo maximální kolísání během roku) :-) Ne kvůli tomu, jak vypadám, ale kvůli tomu, kam mě to zdravotně dostalo (díky Bohu ne na trvalo, po tom půl roce zdravé stravy jsem zase ok).
13. 01. 2017 15:45
1. hubnu a kynu neustále, po každém dítěti se mi to maximum posunulo výš a výš začínala jsem na 75kg - to jsem si připadala šíleně tlustá, takže houpavě vždy +- cc 5 kg, nejvíc jsem zhubla 2012 - 10kg se stobem a meningoencefalitidou
2. ta 3kg co byla díky nemoci jsem měla nahoře do 14 dnů a pak ještě další 1,5kg v průběhu měsíce, za další tři měsíce ten zbytek - pak jsem se docela dlouho pohybovala +- 2kg kolem této váhy, bohužel vloni jsem si vypěstovala další kg navíc
3. cítila jsem se báječně a atraktivně ;-) i když jsem pořád byla proti mládí tlustá, zima je mi pořád ať jsem tlustá nebo hubená ...
4.
5. To největší zhubnutí se stobem jinak jsem za těch 24let vyzkoušela kde co a vždycky něco napoprvé zabralo, ale zopakovat už mi to nešlo
13. 01. 2017 15:24
1. 20kg
2. průběžně za pět let asi 40 hlavně po mateřské
3. Úžasně
4. v této chvíli jí mám
5.podle Stobu se snažím teď,dřív jsem to zkoušela sama
13. 01. 2017 13:46
1. Asi 2x v životě (roky 2001 a 2009) kolem 20 kg
2. Přibrala jsem vždy všechno zpátky, poprvé nevím, za jak dlouho, podruhé asi do roku, nyní mám ještě +3 kg navíc
3. Cítila jsem se úžasně psychicky, nadšená, ale vyčerpaná, unavená, pocity chladu (ty mám ale i dnes při vysoké hmotnosti)
4. této otázce nerozumím
5. Tyto dva pokusy byly se STOBEM (dříve jsem hubnula i jinými způsoby a jednou i se STOBEM kolem 10 kg, ale v té době jsem měla BMI kolem 22, bylo to zbytečné hubnutí, kterým jsem si uškodila)
13. 01. 2017 13:30
1. 25 kg
2. 8 kg cca za 2 roky, teď mám navíc minimálně ještě 20 kilo.
3. Fyzicky se cítím nesrovnatelně líp. Zima mi bývá večer před spaním, ale myslím, že je to únavou a když tak to vyřeším mikinou.
4. Zhubla jsem cca před 4 lety
5. Na začátku sama, od půlky ze Stobem.
Sleduji tady hodně příběhy lidí. Zaznamenala jsem i opravdu velké úbytky. Maximum asi 70 kg. Jak jsou na tom ti lidi dnes se moc nedozvíme, protože většinou po zhubnutí Stob opustí. Ale úspěšnost udržení zhubnuté váhy je žel velmi malá.
Jak jsi na tom ty? Když už sem dotazník dáváš. Já jsem taky zvědavá.
13. 01. 2017 13:10
1. něco přes 30
2. asi 20 za zhruba 3 roky
3. neuvědomuju si, že by mi byla zima, ale naopak mi v létě tolik
nevadilo horko
4. prvních 10 kg šlo nahoru pomaličku samo od sebe i při přísném dodržování zdravé stravy a pohybu, zbylých 10 pak šlo nahoru rychle ve chvíli, kdy jsem se na to vykašlala
5. dle Stobu
13. 01. 2017 11:11
1. 17 kg
2. 2 kg, od listopadu do konce roku, hodně mlsání a žádný pohyb
3. báječně a lehce, zima je mi pořád :-)
4. 3 roky
5. Hubla jsem se stobem, porvý to šlo všechno krásně, teď už je to horší a jde to hodně pomalu :-(
13. 01. 2017 11:09
1. 20 kg před skoro 4 lety.
2. +6 kg za 2 poslední roky
3. Výborně, studené ruce a nohy jsem mívala i s nadváhou i bez ní - zima skoro neustále stejné jak před tak po - no i když po shození kil asi malinko větší.
4. 2 roky jsem držela -20 kg jak jsem psala v bodě č. 1, a 3 +3 kg v průměru za 1 a 2. rok.
5. Tady na Stobu.
Nyní doufám že díky projektu prožij rok zdravě dám něco dolů a také díky zvýšení sportovní aktivity :-).
13. 01. 2017 10:57
1. 26
2. loni díky vleklým problémům s páteří +6, ale už to zase jde dolů
3. super pocit
4. 4 roky
5. vše podle STOBu
13. 01. 2017 10:55
1. 13 kg za půl roku v roce 2000 ( se Stobem pomocí kalendáře Hubneme týden po týdnu, tenkrát ještě nebyl internet ani sebekoučink)
2. Asi 5 kg - dodnes, jojo efekt nebyl
3. bylo mi úžasně, podruhé jsem se narodila
4.a 5. viz výše
Pozn: těch 5 kg bych chtěla zase dolů, pro někoho sice těch 5 kg nic neřeší, pro mě je to otázka ukázněnosti a vůle
13. 01. 2017 10:52
Nevím jestli je 10 kilo málo či dost....

1. 10kg
2. 3kg...plíživě za minulý rok..
3 .Bylo mi fajn:-) Mě je totiž zima pořád :-)
4. Asi 3 roky..
5. Hubla jsem se Stobíkem, pak tři nabraná kilka ve výživové poradně a držím :-)
13. 01. 2017 10:49
1. 30 kg
2. 2 kg
3. cítím se dobře
4. 2 roky
5. na STOBu
13. 01. 2017 10:37
1. 40 kg
2. 30 kg během 10 let
3. Úděsná zima, bolavé celé tělo, nízká hladina cukru, nízký tlak...ale v duši ráj
4.40 kilo dole jsem udržela asi 2 - 3 roky. Za cenu obrovského sebezapření a hladu. Postupně jsem nabírala, podařilo se mi z nabraných 25 zase 15 shodit...a teď 20 nabrat.
5 40 kg jsem hubla před 10 lety pod lékařským dozorem, 15 kg 2015 zde na STOBu
Dost katastrofa...co :-((

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři