TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 17. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

1a234

Původní Sebekoučink

34 %
0 kg 8 kg

Již zhubnuto: 2.7 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 14111
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133040.31 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 4 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Proč už nejsem dávno mrtvá

16. 03. 2017

Ne, vůbec nezpochybňuji lékařské odborné články a doporučení. Nezpochybňuji rady odborníků na Stobu ani jinde.Nezpochybňuji varování , co všechno způsobuje obezita. Všude se dozvídáme, že obezita způsobuje snad všechny známé nemoci, snad kromě spalniček a neštovic.

Často se obézním stává, že ještě než řeknou co u lékaře vlastně chtějí, změřeni doktorovým okem čtou v něm diagnózu - jsi tlustá a tím to je . Byť by měli na ruce řízanec, případně spáleninu. Tlustí tak nějak můžou za všechno. Jsi tlustá- tlustej - tak trp. Můžeš si za to sama- sám. A je úplně jedno, že cvičíš, chodíš, případně správně jíš. To by si přece nebyl tlustej, ne?!!

Jsem v takzvané morbidní obezitě, tedy už  mi zřejmě moc času nezbývá.

Tlak mi vyskočil před lety , když se mi podařilo zhubnout o 20kg. Ta jsou zpátky, vysoký tlak zůstal.

Moje štíhlá kamarádka, která se stravuje naprosto vzorně, celý život cvičí, jezdí na kole a plave, má vysoký tlak ještě vyšší.

Má problém s cholesterolem

Se žlučníkem

Dostala invalidku pro problémy s koleny - artroza nebo artritida, nevím přesně.

Ne, nezlehčuji to. Samozřejmě je každý člověk jiný, do života přišel s jinou výbavou, jinak žije, jinak se chová, jinak se stravuje, má jiné starosti a jiné priority.

To se jaksi samozřejmě ví u těch hubených.To se někdy i pátrá proč. U tlustých málokdy. Prostě jsi tlustej, to máš za to!!

Znám spoustu štíhlých dam, které se  ani nepředkloní a nedosáhnou na zem.Neujdou víc jak dva kilometry. Cpou se zabijačkami a grilujou bůček , každý den pečou a zapíjejí tvrdým alkoholem tu radost, tu žal.Váží 50kilo a není jim nic.

Já jim to nezávidím, to ne.Mám je ráda, takové, jaké jsou . Nezpochybňuji lékařská doporučení a rady.

My tlustí ale máme výhodu. My víme , proč nám něco je. My přece víme, že je to proto, že jsme tlustí.

Bolí tě koleno, rameno, záda? Zhubni a bude pokoj!

Máš vysoký tlak ?                        Uber kila a bude to!

Máš cukrovku, rakovinu, nemocný žlučník, DNU, padají ti vlasy,špatně vidíš?                     Shoď 70 kilo a nebude ti nic, nebo ti bude aspoň líp.

Nevydejcháš výstup na kopec.       No, nejez to a to a to a nepij to  a vydejcháš to!

Pro nás tedy rady jsou. Jsme na tom dobře. My víme, co bychom byli, kdyby...

Kdybychom nedělali to a dělali ono.Jsme na tom výborně.

Nám každej poradí.My s tím můžeme něco dělat.My můžeme přidávat a ubírat.

No, jo, co ale poradit těm hubenejm? Těm co cvičí, běhají, jí vzorně podle doporučených jídelníčků, neponocují, nestresují se a mají stejné nemoci jako my neukáznění.

To jsou chudáci.Ti to z tloušťky nemají, co s nimi?

Hodnocení (21 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 03. 2017 19:44
Já k lékařům moc nechodím, prý trpím syndromem bílého plášťě, ale je fakt, že si moc cením mudry z plicního a primáře z urologie. Jinak mi to jinde připadá, že mám trénovat skoky do hrobu a neotravovat :).
19. 03. 2017 15:16
krásně napsaný, nejlepší ale je když řekne lékař že sem tlustá ale sám má hodně přes 120 kg.A já 85 kg
17. 03. 2017 08:47
Ano, znám také a důvěrně : já : pane doktore, jde s tím něco dělat ? No, máte nález odpovídající věku, odpočívejte. Sestro zavolejte dalšího pacienta. Proto jsem byla jak v Jiříkově vidění, když jsem na v nemocnici Františku vešla do ordinace na ortopedii, pan doktor vstal a PODAL MI RUKU. Na odchodu udělal totéž. Jinde, než v téhle ordinaci jsem se s tím nesetkala. A že za svůj život jsem , co se týče ordinací vymetla kde co. Fakt jsem si tam nepřidala jako obtížný hmyz.
16. 03. 2017 20:59
Jojo : to víte už máte leta, to taky znám
16. 03. 2017 20:11
Dávám 10 hvězdiček - krom "jste tlustá" je ještě dobrý další lékařský diagnostický hit: "ve vašem věku"... Ale my to přežijem,že. :-)) Natruc!
16. 03. 2017 19:07
Běhá mi z toho mráz po těle......
16. 03. 2017 18:45
Já jsem nikdy nebyla silná a doktorka se ke mně chová zrovna tak, vážila jsem 59 kg, šla jsem s kolenem a řekla mi ať zhubnu. Nakonec jsem měla v kolením kloubu díru, pan doktor říkal že to ještě neviděl, cista a prasklí meniskus. Mám novou paní doktorku a na jaře jsem měla boreliózu, dostala jsem 6 antibiotik přišla jsem na kontrolu a mněla jsem špatné výsledky 5,6 paní doktorka mi řekla že tělo se s tím popere a nakonec jsem už nemohla ani chodit a v ruce jsem neudržela ani hrníček, teprve jsem dostala 60 antibiotik, přímo na borelku. Tak asi jak se na koho podívá, nebo nevím.
16. 03. 2017 17:33
Svatá pravda :D
16. 03. 2017 16:50
Vystihuje to přesně jednání lékařů i okolní společnosti :o))
16. 03. 2017 15:52
Krásné jedním slovem :-)
16. 03. 2017 15:25
Škoda, že Ti mohu dát jen 5 hvězdiček, nejraději bych jich dala aspoň 100. Problémy opravdu fungují tak, jak píšeš.
16. 03. 2017 14:56
Děkuji, to jsi krásně napsala. V posledních letech začínám mít podobný pocit ;-)
16. 03. 2017 14:37
Ta to je přesně ono, vystihlas to výborně - a vtipně :-) Já už se taky bojím pomalu k doktorovi, že si za všechno můžu sama (a to jsem "jen" na hranici mírné obezity a nadváhy), ale co chudinka moje vzdálená sestřenice? Drží si stále stejnou postavu od nějakých 25 let (je jí 59), opravdu celý život cvičí a není na ní gram zbytečného tuku, ale k artróze kyčelního kloubu se propracovala o deset let dřív než já, cholesterol (na který bere prášky) měla v maximu vyšší než já (ona 7, já 6), a srdeční arytmii jí také srovnávali dřív než mě. Přitom i na zdravou výživu velmi drží, ne jako já, která jsem občas vzorná a pak do sebe naperu věci, nad kterými by si ona snad jen odplivla. Co teda jí doktoři říkají, to nevim, to jsem se radši neptala. Snad že jsou to geny, nejspíš :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři