TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 23. 09. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

ABULA

Získané body

Tento měsíc: 303
Celkem: 28435
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 19.00 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 1 h 15 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Co teď

22. 02. 2017

Jak jsem psala minule v blogu “Cholesterol“, našli mi loni v prosinci zvýšenou hodnotu celkového cholesterolu i LDL cholesterolu. Tak jsem se celé 3 měsíce snažila nějak to vylepšit. Díky STOBU už dlouhou dobu jím hodně zeleniny, ovoce, ořechy a mandle v přiměřením množství, rostlinné tuky, celozrnný chléb, maso kuřecí a krůtí bez kůže, bílé jogurty, tvaroh a kefír. Taky pravidelně chodím min. 4 km několikrát týdně a cvičím. Od loňského prosince jsem přidala pravidelnou konzumaci ryb (losos, makrela, tuňák, sardinky). Přestala jsem jíst svoje oblíbené tvrdé sýry se 45 % tuku.

Zahájila jsem cyklus „udržet váhu delší dobu po zhubnutí“. Semaforky se vesele zelenaly, včetně Safa, dokonce i cukry byly vždy zelené. Hřešila jsem snad jenom 24.12., kdy jsem v kruhu synovy rodiny s chutí snědla kousek smaženého kapra se salátem a pár kousků cukroví.

Připadala jsem si až nechutně vzorná a s napětím jsem očekávala výsledky krevního rozboru po třech měsících od minulé kontroly. No a co byste řekli – všechny ukazatele, které byly minule špatné, mám nyní ještě o něco horší.

Tak nevím, jestli se nemám na všechno vykašlat. Prostě mám dneska trochu depku.

Ale ne, když už jsem si fakt zvykla nejíst blbě, asi v tom budu pokračovat. A konejšit se tím, že mě prostě asi začínají dohánět moje léta a že kdybych se cpala živočišnými tuky a nehýbala se, byla bych na tom třeba ještě hůř.

Co vy na to ? Vás by to nenaštvalo ?

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 02. 2017 20:27
Souhlasím s tím,že to může být dědičné.Pracuji u kardiologa.Tělo si cholesterol vyrábí samo.Někdy se s tím opravdu nedá nic dělat.Určitě vydrž u zdravé stravy a bohužel se budeš muset smířit i s léky.Ten koenzym q 10 určitě k tomu užívej.
23. 02. 2017 17:59
Děvčata, všem vám děkuji za podporu a za rady. Výsledky zkoušky na funkci štítné žlázy se dozvím asi zítra.
23. 02. 2017 10:06
Vydrž, 3 měsíce je zatím krátký odstup, tělo si postupně zvyká, adaptuje, postupně se všechno srovná, cholesterol dělá výkyvy.... když budeš dodržovat správný režim, výsledky se určitě dostaví.
23. 02. 2017 10:04
Cholesterol može byť ako jediný príznak ochorenia štítnej žľazy, takže
pátrať aj týmto smerom.
Skus so niečo najsť o nizkosacharidovej ( nie ale nizkotučnej ) strave
v liečbe metabolického syndromu, cukrovky. Sú to nové prístupy potvrdené klinickými štúdiami. Spomeň to lekárovi a možte to skusiť
pred definitívnym nasadením nie veľmi bezpečných statínov.
Mna by ta situácia tiež naštvala, ale bránila by som sa nasadiť
hneď lieky.
23. 02. 2017 07:34
Víš, já beru léky na cholesterol už od 31 let (tedy dobře 33 let). Přišli mi na něj na preventivce a to jsem v té době jedla sádla a bůčku na kila a stravu nijak neřešila. Paradoxně jsem na 170 cm vážila nějakých 65 kilo max. Kdoví, odkdy ho vlastně mám. Sice jsem okamžitě upravila stravu (odjakživa nesnáším léky) abych pilule brát nemusela, ale už nikdy jsem se jich nezbavila. Dneska jíst jak tehdy, zřejmě by to se mnou šlehlo. Ale znáš to, mastné mi chutnalo, váha byla ok a cholesterol "nebolí". Jen to braní pilulí mně otravovalo a kvůli tomu jsem okamžitě změnila jídelníček. vyplatí se to. Když si představím, že bych se o sebe nestarala a pilule mě musel doktor přidávat, tedy zvyšovat dávky, tak je mně silně nevolno už jen z té představy.
23. 02. 2017 00:21
Vydrž a nenervuj se, i mě se potvrdilo,že cholesterol je zčásti dědičný. Zdravá strava ještě nikomu neublížila, tak zahoď zlost a vydrž s námi :-))
22. 02. 2017 20:09
:-))....sešly jsme se v čase :-))
22. 02. 2017 20:09
Přidávám se k holkám,........určitě zdravá strava nemůže nikomu škodit.Pokud to samozřejmě není zdravé uzené 3x denně:-)
Pokud se cítíš fyzicky dobře-jak píše Máša, nechala bych to nějakou dobu uležet.Kdyby labiny nebyly, nic bys nevěděla a taky v pohodě.Po nějaké době to zopakuj.Možná zkusit nějakou přírodní medicínu od osvědčeného výrobce.
22. 02. 2017 20:07
Tak já jsem se doktora ptala, jak je možné, že se to nezlepšuje, když jím tak zdravě, a on mi vysvětloval, že se to prostě stane, že nějaká dědičná dispozice se projeví až ve vyšším věku a dietou se to zlepšit nedá, ale špatnou stravou se to může zhoršovat. Ale mě prostě jenom naštvalo, že se to projevilo zrovna ve chvíli, kdy mi to zdravé stravování začalo tak pěkně jít !
Ale pravda je, že můj táta měl problémy s arteriosklerózou už od 45 let a umřel na druhý infarkt v 60 letech, ale tenkrát (v polovině minulého století) se žádné testy na cholesterol určitě nedělaly, možná ani nebyly známé. Takže asi ta dědičnost se projevuje.
22. 02. 2017 19:15
Nevzdávej to, létama to jde všechno hůř, metabolismus se zpomaluje, nevím za jak dlouho si byla na té krvi, dej tomu ještě 1/2 rok.
22. 02. 2017 19:07
Taky mám vyšší cholesterol už několik let a to jsem na stravu králík...někdy je to dědičné - kolegyně holčina měla špatný cholesterol ve 3 letech. Zdravou stravou sice někdy cholesterol neudoláš, ale prospěješ si zcela jistě. A pokud ti MUDr nasadí statiny, tak s nimi určitě užívej koenzym Q10 - statiny totiž odbourávají koenzym, což vede k různým potížím, například k únavě. A bohužel málokterý MUDr ti to poví...
22. 02. 2017 18:02
No naštvalo, ale určitě bych taky růstala u zdravého jídla. Jen je divné, že se výsledky zhoršují, to by měl lékař asi nějak řešit ... zvlášť jestli jsi mu řekla, jak se stravuješ. Také jsem při nějaké kontrole měla vyšší cholesterol a dostala jsem přednášku, že nemám jíst bůček a hamburgery a když jsem Mudr. řekla, že to nejím, že to spíš tofu, tak prý že to mohu mít od stresu ...

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři