TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 31. 01. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Alenka.Silna

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 5 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 886
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133047.53 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 24 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Alenka.Silna

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Pohyb? Sááákriš, co to je...???

28. 02. 2013

Tak jsem to tenhle týden sledovala. Moje silné a slabé stránky:

Jídlo:
no, žádná sláva, děsivě moc tuků, minimum zeleniny, sacharidy jakž takž a co mě úplně vyvedlo z míry jsou bílkoviny. Domnívala jsem se totiž, že tady problém nebude, jsem totiž masová a sýrová, na sladké nejsem a maso (vařené, dušené, pečené, smažené) bez přílohy, óóó jaká lahoda:-).... Ale VEDLE JAK TA JEDLE, je jich málo!!! Takže experimentuji s jídelníčkem. Ale znáte to, mám nějaký rozpočet a taky dva fyzicky pracující chlapy. Takže tohle bude náročnější. Ale jo, nějak to půjde...

Pohyb:
jo, tak to je jednoznačná katastrofa!
1) Takže za prvé, dělám dvanáctky (od devíti do devíti). Připočtěte cestu do práce a z práce a je z toho 13 -14 nepoužitelných hodin. Pracuji sice v obchodě, ale jako prodavačka v sexshopu se fyzicky moc nenadřu. Přesto večer padám na mordičku :-( a bolí mě nohy a záda.
2) Občas mívám osmihodinové směny (tj. od 10 - 18) plus cesta do práce a zpráce a no a přiznávám, když dorazím domů, už se mi pak nic nechce.
3) Ano, taky mívám volno. Někdy v týdnu, někdy o víkendu. Když zrovna nenakupuji, nevařím, neperu a neuklízím - spím! A tak to jde furt a furtum pořád dokola.
(jasně mám doma muže a syna - oba dva mají časově i fyzicky náročnou práci, takže se střídáme, domácí práce dělá bez reptání ten, kdo je zrovna doma. Nejdemokratičtější rozhodnutí jaké znám)

Takže mám přání, prosbu. Jsou tu nějací spolubojovníci z K. Varů? Našel by se někdo, kdo by mě občas vytáhl do lázeňských lesů??? Může Vás být víc a pokoříme společně pár kilometrů. Budu se těšit. Vaše Alenka Silná :-)

 

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 03. 2013 22:03
Škodááá, já jsem přesně z opačného konce republiky:-(
10. 03. 2013 20:21
snad najdeš...držím palce :-)
10. 03. 2013 17:39
Alenko, zdravím ! Ať žijí Karlovy vary !
10. 03. 2013 17:28
Ahoj Alenko, zdravím Tě:o) Pohybu zdar!!!
10. 03. 2013 17:25
Tak parťáka ani parťačku zatím nemám. Ale do pohybu jsem se pustila. Chodím a oproti mému zvyku, chodím dost. Nechci to zakřiknout, ono to začíná i být vidět. Ale než budu křičet hurááá :-) tak si počkám, aby to nebylo předčasné .-(
10. 03. 2013 10:42
Doporučím, pokud nemáš nikoho nyní na to, aby s tebou chodil na procházky, tak to jednoduše "překousni" a jdi sama. Protože nejhorší je čekat až se někdo "pochlapí" a půjde s tebou. Sama jsem si odvykla říkat, že nejraději chodím cvičit či ven s někým a ne sama. A teď už mi vůbec nevadí jít sama kamkoliv. Samozřejmě ve dvou se to lépe táhne, ale hudba je přeci taky dobrý tahoun ;-) Pokud se nikdo neozve, tak prostě běž. Párkrát třeba z mírného donucení, ale uvidíš jak z chvilku nebudeš chtít být bez pohybu, protože tě to bude nabíjet energií a výbornou náladou. Sama teď sedím doma nad psaním bakalářky a nedokážu se od toho moc utrhnout a jít cvičit, ale šíleně cítím jak mi to chybí! A ten pocit je k nezaplacení, když je člověk dobitý endorfiny po cvičení či krásné procházce :-) Takže držím palce a jednoduše... jdi :-)
07. 03. 2013 01:24
Alenko, já většinou sama v lese. Sluchátka s radiem v uších nebo nic. Už sluníčko často! Je to paráda. Vyraž ven. S tím časem jsme na tom podobně, co jsem se tady do toho pustila, nestíhám nic..... teď na noční dopisuju z notýsku koučinky ;D
03. 03. 2013 13:00
Najít si čas na cvičení musí být při takovémhle vytížení určitě těžké. Nic ale nezkazíš rutinním pohybem, každý pohyb dobrý pohyb. :) S bílkovinami mám také problémy. Řeším to šmakounem, díky kterému se mi semaforek jen zelená. :)
02. 03. 2013 18:31
Opět děkuji za rady a podporu. Raní šlapání zatím nedám. Musela bych vstávat v pět abych se pak ještě stihla osprchovat a umýt vlasy do práce. Ale... V pondělí mám volno, takže jdu na procházku, třeba sama :-)
01. 03. 2013 20:54
škoda že nejsem z K.varů na procházky bych chodila ráda sice pomalu ale šla bych . jak čtu tak máš pohybu dost cesta do práce a z práce každý krok se počítá :-))
01. 03. 2013 20:09
Ahoj Alenko,jestli máš ráda cotage,nebo sirečky atd. tam je hodně bílkovin.
A držím ti palce jen s chutí do toho.po tak dlouhé šichtě se ti určitě nechce,ale zkus vydržet a určitě se to vyplatí :)))
01. 03. 2013 10:08
Ahoj Alenko, co jsem tu tak koukala, málo bílkovin tu má hodně moc lidí. Taky s tím válčím. Tuky se mi povedlo zredukovat snadno, stačí se držet rad a volit vhodné potraviny podle Sebekoučinku. Zato sacharidy - tam mám občas problém se trefit do limitu.
A s tím pohybem... Zdá se mi, že když jsem se začala víc hýbat a míň jíst, najednou mám té energie kupodivu víc. Zkus tu únavu přemoct, trochu si zvyknout a věřím, že pak to půjde. Jak radí Martja, ranní rychlejší procházky jsou myslím dobrý začátek.
Jsem z Prahy takže nic, ale držím palce, ať tu spolubojovnici najdeš, ono to fakt funguje a ten pohyb ve dvou jde mnohem líp. Já si našla parťačku na brusle přes internetovou seznamku, můžeš to zkusit i touhle cestou.
Ať se daří!
01. 03. 2013 09:44
Na pohyb si zvykneš a zjistíš, že ti naopak energii dodává. ALe musíš vytrvat řekněme tak měsíc. Pro začátek zkoušej přidávat pohyb při běžných činnostech (viz i můj blog), choď, jak radí Martja a postupně se k tomu nabalí další. Nesnaž se to hned lámat přes koleno. Tohle je o postupné a trvalé změně, nejde o to, že se na pár týdnů začneš chovat úplně jinak než doposud - a pak se k tomu starému zase vrátíš.
28. 02. 2013 21:50
Alenko já vůbec nejím sladké - pachuť sladkého mi vadí.Maso mám ráda v každé podobě :-)) Vždycky si zvol tu méně tučnou variantu,je to tak lepší :-)) Vařím všem stejně jen si včas jídlo odeberu.Když dělám segedín,dřív než zahustím a přidám smetanu,tak si odeberu a dám si víc zelí.Svíčková - to samé - rozmixuju,odeberu a potom zahustím a přidám smetanu.Klidně si dám i knedlík - vejde se do kauče :-)) Opravdu to chce si jen s tím trošku pohrát :-)) I já dělám na směny a jak říká Martja - prostě si budeš muset najít čas ráno.Opravdu to chce jen vše naplánovat a jde to :-))
28. 02. 2013 21:43
Ahoj Alčo taky mám práci 12hodinovou ve dne i v noci,ale co se týká pohybu chodím 2x týdně na pilates pokud mi to služby dovolí a je to paráda.Doma sama se cvičit přinutím hodně málo a v kolektivu je to o něčem jiném,proto plně doporučuji.Chodím cvičit i když přijdu ze služby ucabrkaná a unavená,ale cvičením se odreaguju a mám ze sebe dobrý pocit.Pokud máš možnost někde u vás si zacvičit v kolektivu tak to zkus a uvidíš že to není špatné.
28. 02. 2013 21:10
Díky za rady, všechno pečlivě ukládám do mozkovny :-)
28. 02. 2013 20:15
Alenko já se vyjádřím k pohybu. Měla jsem to taky dost tak, že když jsem přišla domů, tak jsem padla a nic moc se mi nechtělo.
Našla jsem si ale jinou cestu. Ráno. Každé ráno jdu na procházku. Za jakéhokoliv počasí. A tím, že děláš od devíti či desíti, tak myslím, že bys i ty tuhle cestu mohla zvolit. Ono to možná nevypadá jako něco extra. Ale když si nasadíš sportester (hodiny Polar) a vydáš se v tepovce, tak to bude setsakramentsky znát. Minimálně ze začátku by ti toto mělo stačit. Půl hodinka denně v tepovce a ještě kroky k tomu :o) Časem třeba najdeš i další možnost. Člověk musí hodně vše promyslet a svůj čas plánovat, aby toho více stihnul. Ale najednou to pak nějak jde :o)
28. 02. 2013 20:06
Taky nevyvářím extra sama pro sebe a pro zbytek rodiny, prostě jsem stejně jako zuzana61 ubrala tuky, přidala zeleninu. Mám 3 děti a ty mají rády sladká jídla - tam zase pokud to jde přidávám tvaroh a do kouče se pak v pohodě vejdu i s palačinkami nebo žemlovkou. Chce to prostě zkoušet a zkoušet a plánovat ...
28. 02. 2013 19:58
Jídelníček časem vychytáš. taky vařím pro dospělého syna a ten ani žádnou změnu nepoznal, ubrala jsem tuky, pokud to jde přidám pod maso zeleninu a pod. Jinak jím hodně tvarohů a bílých jogurtů, minimum pečiva a celkem to jde :-)
28. 02. 2013 19:52
bohužel jsem z druhého konce republiky....
28. 02. 2013 19:34
Ano vím jak těžké je pro nás masožravce obtížné sestavit jídelníček, aby tam bylo dost bílkovin a málo tuků. Zkus začít tím, že vynecháš uzeniny. salámy, párky, paštiky apod. To jsou totiž dodavatlé tuků. Již mnohokrát zde byly zmiňovány olomoucké tvarůžky. Jen 1% tuku, jinak samé bílkoviny. Musíš je jíst ovšem bez másla. Objevuj, zkoumej a jez pro zdraví.
28. 02. 2013 18:49
Milá Alenko, kdybych byla blíž, courala bych s Tebou po Varech, tak, jako kdysi, když jsem tam byla v lázních po žlučníku. Byla to nádhera. Chodila bych a vzpomínala. Držím palce. Květa.
28. 02. 2013 16:52
Věřím, že to zvládneš. Chce to vše hezky naplánovat, jak jídlo tak pohyb. Také dělám v obchodě na směny. Jsem tam 11 hodin. Jídlo řeším krabičkami. Každý den vyrážím s plnou taškou - svačinky, oběd, zelenina, ovoce, jogurt nebo tvaroh apod... Pohyb plánuji když mám volný den a když jdu do práce tak ráno jen malou rozcvičku před snídaní - jsem líná vstávat o půl hodiny dříve :-))) Moc ti držím palce!
28. 02. 2013 16:48
Milá Alenko, škoda, že to mám k Tobě tak strašně daleko, hned bych se nechala vytáhnout na špacír:o)))Jak se jinak máš (krom práce a péče o rodinu)?

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři